Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins legea privind amnistia şi graţierea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camera Deputaţilor / FOTO Inquam Photos / George Călin
Camera Deputaţilor / FOTO Inquam Photos / George Călin

Deputaţii din Comisia juridică a camerei inferioare a Parlamentului au adoptat marţi, în unanimitate, raportul de respingere a proiectului de lege privind amnistia şi graţierea. Camera Deputaţilor va fi convocată într-o sesiune extraordinară în 26-28 august.

Proiectul de lege fusese depus de PSD în 2017. Votul în plen va avea loc miercuri (27 august), iar Camera Deputaţilor este forul decizional.

Proiectul prevedea că se graţiază în întregime pedepsele cu închisoare de până la 5 ani. Actul legislativ a fost iniţiat de Guvernul Grindeanu în 2017 şi adoptat în acelaşi an de Senat.

Opoziţia a strâns semnăturile necesare care au dus la convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară în această săptămână, iar unul dintre punctele ordinii de zi propuse este respingerea acestui proiect.

Decizia de respingere a legii amnistiei şi graţierii a fost anunţată săptămâna trecută de PSD, după o şedinţă a conducerii celor două partide din coaliţia de guvernământ.

„Astăzi (miercuri, 21 august, n.r.) a avut loc o nouă şedinţă a coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, o discuţie care a vizat atât componenta politică a alianţei, cât şi pe cea guvernamentală. În cadrul discuţiei de astăzi, am abordat tema funcţiilor vacante în guvern, precum şi sesiunea parlamentară extraordinară, în cadrul căreia vom respinge proiectul de lege privind amnistia şi graţierea. În săptămâna care urmează, ne vom reuni pentru analiza unui amplu set de măsuri care privesc actul de guvernare asumat şi agenda publică”, anunţa PSD, miercurea trecută, într-un comunicat de presă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite