Grabă pentru adoptarea Codului Penal. Comisia Iordache se întruneşte pentru a da raportul final. Mâine, votul decisiv în Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisia specială condusă de Florin Iordache va emite un nou raport pe modificările aduse Codului penal. Foto: Inquam.
Comisia specială condusă de Florin Iordache va emite un nou raport pe modificările aduse Codului penal. Foto: Inquam.

Comisia specială pentru modificarea legilor justiţiei, prezidată de deputatul PSD Florin Iordache, a fost convocată marţi, de urgenţă, la ora 16.00, pentru a emite un nou raport pe modificările aduse Codului penal. Modificările făcute ieri în comisie au fost votate astăzi în Senat şi adoptate cu 74 de voturi „pentru” şi 28 de voturi „împotrivă”.

Comisia specială condusă de Florin Iordache a fost convocată marţi de urgenţă, la ora 16.00, la scurt timp după ce proiectul de modificare a Codului penal a fost adoptat de Senat cu 74 de voturi „pentru” şi 28 „împotrivă”. Astfel, Comisia Iordache se va întruni pentru a adopta un nou raport pe modificările aduse Codului penal, care să ajungă mai apoi miercuri în Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Anunţul a fost făcut de deputatul USR Stelian Ion, membru al Comisiei speciale, pe pagina sa de Facebook. 

„Ţara-i sub ape, iar prioritatea 0 a PSD-ului este Codul penalilor! Aşa că, după ora 15, ne vedem la şedinţa Comisiei Iordache,” a scris parlamentarul pe reţeaua de socializare. 

Proiectul de lege privind modificarea Codului penal a fost adoptat după o şedinţă tensionată, în care Opoziţia a încercat să lase puterea fără cvorum. Acest lucru nu a fost posibil în final deoarece senatorii UDMR au venit în sală pentru ca şedinţa să poată continua. Totodată, senatorii PNL şi USR au susţinut pe rând toate cele 161 de amendamente la Codul penal, însă acestea au fost respinde pe bandă rulantă de majoritatea PSD-ALDE. Aleşii UDMR s-au abţinut de la vot aşa cum au anunţat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite