Comisia Europeană reacţionează dur după modificarea Codului penal. „Nu vom ezita să luăm măsuri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană va interveni cu toate mijloacele pe care le are la dispoziţie pentru a asigura compatibilitatea legilor din România cu legislaţia comunitară. Reacţia vine după ce majoritatea PSD-ALDE a adoptat azi modificările la legislaţia penală, contestată vehement de Opoziţie şi de opinia publică.

„Urmărim cu atenţie reforma sistemului judiciar din România. Vom examina textele finale ale legii şi compatibilitatea cu legislaţia europeană. Ca un garant al tratatelor internaţionale, nu vom ezita să luăm măsurile necesare pentru respectarea lor”, arată Comisia Europeană.

„Am spus în repetate rânduri, la fel ca alţi parteneri internaţionali şi state membre, că lupta împotriva corupţiei şi asigurarea unui sistem judiciar independent este de importanţă extremă. Este, de altfel, nucleul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Este vital pentru România să intensifice eforturile şi să evite paşii înapoi”, se adaugă în comunicat.

Codul penal, în forma modificată de PSD, a fost adoptat azi de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional. Legea a trecut la mustaţă: doar două voturi peste pragul necesar, dintre care unul a venit de la deputatul PMP Adrian Mocanu, exclus imediat din partid. Alţi nouă deputaţi ai minorităţilor naţionale au votat alături de PSD, înclinând decisiv balanţa. UDMR n-a mai votat alături de PSD şi ALDE. Opoziţia contestă Codul penal la CCR

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite