Comisia de control SRI îi va audia pe Băsescu şi Ponta în legătură cu dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
traian basescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi fostul prim-ministru Victor Ponta vor fi audiaţi la comisia parlamentară de control al SRI în cazul Ghiţă – Coldea, a anunţat vineri preşedintele acestei comisii, Adrian Ţuţuianu, care a adăugat că vor fi chemaţi la audieri şi fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, dar şi generalul Elena Istode.

”Am spus la o întâlnire anterioară că intenţionăm să chemăm la audieri mai multe persoane: Traian Băsescu, fost preşedinte al României, Victor Ponta, fost prim-ministru, dar şi alte persoane care ne pot da informaţii utile şi care pot contribui prin ceea ce vor spune comisiei la crearea unui tablou mai complet al tuturor evenimentelor. Toţi membrii comisiei au fost de acord că este necesară audierea acestor persoane. Intenţionăm să-i chemăm la audieri şi pe doamna general Elena Istode şi pe domnul general locotenent Florian Coldea”, a anunţat Adrian Ţuţuianu.

Preşedintele comisiei de control al SRI a explicat că fostul şef al statului va fi audiat după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare care face referiri la activitatea SRI, mai exact la prezenţa lui Florian Coldea privind deciderea unor complete de judecată.

”Să vedem în ce măsură aceste lucruri sunt confirmate. Există în înregistrările făcute de domnul Ghiţă afirmaţia conform căreia proiectul Comarnic-Braşov nu a fost derulat datorită presiunilor pe care SRI, prin domnul Coldea, le-a facut asupra decidenţilor. Este normal să ne clarificăm în ce măsură există o asemenea situaţie”, a mai spus Ţuţuianu.

Social-democratul a mai spus că în cadrul comisiei va fi monitorizat foarte atent ce ”a spus presa despre SRI” şi că a solicitat să le fie puse la dispoziţie rapoartele Curţii de Conturi referitoare la achiziţiile publice făcute de SRI. 

Fostul deputat Sebastian Ghiţă, dispărut din 21 decembrie, a prezentat, în 3 ianuarie, o înregistrare audio în care Traian Băsescu discuta despre dosarul lui Dan Voiculescu, invocând şi numele judecătoarei Camelia Bogdan, dar şi pe cele ale procurorului şef al DNA Codruţa Kovesi şi pe al prim-adjunctului SRI Florian Coldea. Într-o înregistrare anterioară, Ghiţă afirmase că Traian Băsescu i-a spus că are înregistrări cu "felul în care a fost plănuită închiderea lui Voiculescu".

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris atunci pe pagina sa de Facebook că recunoaşte înregistrările făcute publice de Sebastian Ghiţă, precizând că sunt din ”discuţii private” din ultimele luni ale anului 2016, dar că acestea au fost editate, ”ceea ce este de natură a crea unele confunzii”. Băsescu a şi fost audiat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie pentru a da declaraţii, în calitate de martor, în dosarul deschis în 4 ianuarie, în care a fost începută urmărirea penală pentru abuz în serviciu, faptele cercetate fiind legate de înregistrările prezentate de Sebastian Ghiţă.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite