Comisia de anchetă privind alegerile din 2009: PNL a atacat la CCR faptul că orice persoană e obligată să dea raportul în faţa parlamentarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Turcan FOTO Eduard Enea
Raluca Turcan FOTO Eduard Enea

PNL a depus, luni, o sesizare la Curtea Constituţionale (CCR) împotriva modificării statutului senatorilor şi deputaţilor, potrivit căruia orice persoană este obligată să se prezinte la audieri în cadrul unei comisii parlamentare de anchetă.

”PNL a depus astăzi contestaţia la CCR referitoare la modificarea Statutului senatorilor şi deputaţilor. Cel mai probabil mâine vom depune şi celelalte două sesizări cu privire la modificarea Regulamentului Camerei şi modificarea Regulamentului comun. Pentru modificarea Statutului senatorilor şi deputaţilor aveam termene constituţionale de contestare la CCR. În privinţa Regulamentului practic nu avem rezerva timpului, aşadar am luat-o treptat ca aceste modificări să fie făcute temeinic”, a declarat Raluca Turcan la finalul şedinţei Biroului Politic al PNL.

În ceea ce priveşte acuzaţia PSD că, prin această sesizare la CCR, PNL vrea să o apere pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, Turcan a spus că social-democraţii fac orice în acest moment pentru a distrage atenţia de la situaţia economică dezastruoasă.

”Cei de la PSD, săracii, fac orice în acest moment întrucât economia se duce direct în râpă pentru că nu pot să facă faţă cheltuielilor la care s-au angajat şi, practic, marile proiecte marca PSD aşteptate pe bună dreptate de cetăţeni întârzie să apară. Aşadar, marea lor realizare a fost o economie praf şi proiecte sociale amânate, eventual mutate în braţele viitoarei guvernări. Aşadar ar trebui să o lase mai moale cu teoria conspiraţiei. S-a dovedit în ultima perioadă că PNL a reacţionat ferm, constructiv şi pe fond”, a explicat Turcan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite