Comisarul european Viviane Reding, către Victor Ponta: „Ne uităm la fapte, nu la promisiuni, la legi, nu la scrisori”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viviane Reding avertizează că oficialii de la Bruxelles s-au săturat de vorba goală, fără acţiuni concrete FOTO: Mediafax/AFP 
Viviane Reding avertizează că oficialii de la Bruxelles s-au săturat de vorba goală, fără acţiuni concrete FOTO: Mediafax/AFP 

Comisarul european pentru justiţie Viviane Reding a declarat, miercuri, că autorităţile de la Bruxelles nu sunt interesate de promisiunile premierului Victor Ponta, ci de faptele lui. 

Oficialul de la Bruxelles a vorbit, miercuri, despre îngrijorarea Comisiei Europene cu privire la atacurile asupra democraţiei din România.

"Suntem în continuare extrem de preocupaţi de starea democraţiei în România", a afirmat Reding, în cadrul unei conferinte de presa sustinute la finalul unei întruniri a Comisiei.

"Presedintele Barroso şi-a exprimat preocupările sale într-o declaraţie foarte puternică şi a exprimat 11 cerinţe", a adăugat comisarul european pentru justiţie, potrivit Bloomberg.

Viviane Reding a acuzat, totodată, lipsa acţiunilor concrete ale premierului Victor Ponta, comparativ cu generozitatea pe care a afişat-o în promisiuni: „Nimic nou nu s-a produs de atunci".

„Noi ne uităm la fapte, nu la promisiuni, la legi, nu la scrisori", a declarat oficialul european. Din acest motiv, „România va rămâne sub o atentă monitorizare”, cu atât mai mult cu cât Reding a atras atenţia că a primit „sute de scrisori care expun fapte foarte şocante”.

Declaraţia comisarului european pentru justiţie vine la câteva zile după raportul dur al Comsiei Europene prin care oficialii de la Bruxelle critică încălcările regulilor care guvernează statul de drept.

Comisia a denuntat violările recente şi „sistematice" ale statului de drept şi ale independenţei justiţiei pentru a destitui preşedintele de centru-dreapta, Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite