Colonel SPP victimizat de Antena 3, condamnat pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colonelul Petre Soare Foto: Captură Antena 3
Colonelul Petre Soare Foto: Captură Antena 3

Tribunalul Militar Bucureşti l-a condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare, pe colonelul SPP Petre Soare, după ce acesta a împuşcat mortal o persoană, în timpul unei partide de vânătoare. Sentinţa nu este definitivă. În urmă cu doi ani, Petre Soare acuza, la Antena 3, că şeful SPP, generalul Lucian Pahonţu, a săvârşit crima.

Potrivit Tribunalului Militar Bucureşti, Soare ar fi vinovat de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj. „În ziua de 4 ianuarie 2012, în jurul orelor 16:40, în timp ce se afla pe raza comunei Drăgăneşti, judeţul Prahova, pe fondul de vânătoare din pădurea Turbatu (aparţinând ROMSILVA, filiala Prahova, Ocolul Silvic Ploieşţi), la o partidă de vânătoare organizată, inculpatul Soare Petre, din culpă, a împuşcat mortal o persoană, utilizând o armă de vânătoare ce aparţinea în mod legal victimei“, se arată în rechizitoriul procurorilor militari.

În afară de pedeapsa penală, Soare ar urma să plătească despăgubiri de câteva zeci de mii de euro familiei victimei. 

Tragedia s-a petrecut în data de 4 ianuarie 2012, în padurea Turbatu din Drăgăneşti, judeţul Prahova, la o partidă de vânătoare la care au participat mai mulţi oameni de afaceri. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite