Coincidenţă? Noul şef al Jandarmeriei e din Teleorman, judeţul de unde se trag Dragnea şi Carmen Dan. Ce-l recomandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colonelul Ionuţ Cătălin Sindile a preluat şefia interimară a Jandarmeriei. Potrivit comunicatului oficial al Jandarmeriei, Sindile este originar din Teleorman, judeţul controlat de liderul PSD Liviu Dragnea, de unde mai provin premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de Interne, Carmen Dan, cea care l-a numit în funcţie în locul lui Sebastian Cucoş, căruia i-a expirat mandatul interimar.

Ionuţ Sindile este împuternicit în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române începând cu data de 15 august, pentru o perioadă de maximum şase luni, conform unui document oficial. Sindile are gradul de colonel şi este prim-adjunct al inspectorului general şi Şef al Statului Major al Jandarmeriei Române, potrivit site-ului Jandarmeriei.

Potrivit CV-ului oficial, Ionuţ Sindile a absolvit Academia de Poliţie în 2000, arma jandarmi, fiind încadrat până în februarie 2004 în cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”.

Între 2004 şi 2006 a fost încadrat la Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, iar ulterior a participat la misiuni internaţionale în Kosovo, în cadrul Departamentului Special de Poliţie EULEX.

În 2009 ajunge la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi OCHIURI, apoi pleacă din nou în misiune internaţională în Georgia (E.U.M.M. Georgia– Misiunea de Monitorizare a Uniunii Europene în Georgia).

Din 2013 până în 2016 este comandant de batalion în Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”, iar între 2016 şi 2017 este Adjunct al directorului general pentru ordine publică din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Pe 27 august 2017 a fost numit Prim Adjunct al Inspectorului General şi sef al Statului Major la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite