Zgonea: Ştiam că modificările la Codul penal vor fi controversate, dar dacă doar vorbeam despre ele, nu era nimeni interesat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor
Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat marţi, la conferinţa Talks About Lobby, că parlamentarii au introdus pe ordinea de zi, în marţea neagră, propuneri legislative controversate, pentru a genera dezbateri constructive.

"Modificările la Codul penal nu au fost promovate. Ştiam că aşa se va reacţiona. Dar dacă doar vorbeam despre ele, nu era nimeni interesat. Noi, cei care suntem vechi în politică, ştiam. Şi uite că lumea şi-a adus aminte că de la 1 februarie intră în vigoare noul Cod penal", a explicat Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a insistat cu această ocazie asupra faptului  că acţiunile aleşilor din "marţea neagră" au avut drept scop atragerea atenţiei actorilor publici.

"După marţea aceea, mi-am atins scopul: atenţia actorilor publici, care înainte îmi spuneau:<< merg la Guvern, acolo se asumă răspunderea, tu doar stai pe scaun!>>", a povestit Valeriu Zgonea.' "Suntem la început, o să fim controversaţi", a conchis el.

„Chiuariu să facă pasul în spate“

 Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, crede că liberalul Tudur Chiuariu, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, ar trebui sădemisioneaze din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice.

"Referitor la cazul Chiuariu, care îmi este un foarte bun prieten şi pe care îl cunosc şi îl apreciez, fost deputat, primul lucru care trebuie să-l facă, cred eu, este să facă un pas în lateral din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice, pentru că preşedintele Comisiei juridice este cel mai important preşedinte de comisie, după cutumele şi regulile dintr-un stat democratic", a spus Zgonea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite