Codul administrativ adoptat de Guvern: Preşedintele are termen 10 zile să decidă în cazul remanierilor

Codul administrativ adoptat de Guvern: Preşedintele are termen 10 zile să decidă în cazul remanierilor

Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă

Preşedintele are termen 10 zile să decidă în cazul remanierilor, prevede Codul administrativ, adoptat marţi prin ordonanţă de urgenţă, a precizat vicepremierul Daniel Suciu

Ştiri pe aceeaşi temă

„Toate prevederile din Codul administrativ au fost discutate în ultimii 15 ani. În esenţă reuneşte 16 legi, unele de foarte mare vechime. Avem un act normativ care nu e perfect, dar va ajunge în Parlament şi reprezentanţii partidelor vor face toate corecturile pe care le consideră necesare. În ultimele două luni am avut întâlniri cu reprezentanţii tuturor actorilor din administraţie. Toate structurile asociative ne-au solicitat adoptarea Codului administrativ”, a precizat vicepremierul Suciu, într-un birefing la Palatul Victoria.

El a susţinut că criticile privind urgenţa sunt folosite pentru a împiedica adoptarea Codului.

„Guvernul României are curajul de a adopta prin OUG Codul administrativ”, a susţinut Suciu.

Vicepremierul a precizat că acesta stabileşte termen pentru remanieri. În caz de remaniere, premierul trebuie să facă în 5 zile propunerea, iar preşedintele are 10 zile să răspundă dacă acceptă sau refuză numirea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: