Codrin Ştefănescu, despre şoferul cu numere anti-PSD: Sfidează milioane de simpatizanţi ai partidului. Poliţia a procedat corect făcându-i dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ştefănescu, susţine că Poliţia a procedat foarte bine în cazul bărbatului care şi-a pus un număr de înmatriculare cu un mesaj anti-PSD, afirmând că, în Suedia, "probabil că nu ştiau ce înseamnă toate literele astea puse una lângă alta”, dar în România nu s-ar fi dat aprobare pentru aşa ceva, pentru că "noi suntem totuşi sănătoşi la cap”

"Se discută prea mult despre o chestiune fără importanţă. Se face prea mult caz pentru ceva care nu există. Posesorul acestui autoturism trebuia să ia în calcul că dacă vii tu din Suedia aici în România, cu un astfel de număr care sfidează aici în România vreo 850 de mii de membri ai acelui partid şi vreo câteva milioane de simpatizanţi, era normal să te gândeşti că, Doamne fereşte, unde mergi prin ţară sunt şi români care susţin acest partid şi care nu tolerează o astfel de abordare, o abordare cretină, în sensul ăsta, mai ales când mergi cu copilul în maşină, adică sunt oameni care sunt total inconştienţi. Se face prea mult tam-tam. Când faci o astfel de bravadă încălcând toate legile suporţi şi consecinţele”, a declarat Codrin Ştefănescu, la RFI.


Social-democratul consideră că Poliţia a procedat corect, luându-i permisul bărbatului şi făcându-i dosar penal: "A procedat foarte bine Poliţia, a procedat conform legii”.

Întrebat dacă nu este un abuz faptul că Poliţia l-a oprit pe şofer în trafic de patru ori în câteva zile, aşa cum susţine bărbatul, Codrin Ştefănescu a răspuns: "Băiatul ăsta eu cred că are nevoie de un control. Vii cu numărul ăsta ilegal, sfidezi o întreagă categorie de oameni şi faci lucrul ăsta cărându-l şi pe copilul minor în maşină, cu riscul că poate unul la fel ca şi tine îţi aruncă cu o piatră în maşină. Sunt total inconştienţi! Poliţia Română şi-a făcut datoria, pur şi simplu a aplicat legea”.

De asemenea, Codrin Ştefănescu a cirticat reacţia ambasadei Suediei, care a spus într-un comunicat că bărbatul avea dreptul să folosească plăcuţa de înmatriculare cu mesaj anti-PSD şi în alte ţări din UE: "Ceea ce mă frapează pe mine foarte mult este că întotdeauna trebuie să sară câte o ambasadă cu câte un comunicat. Şi în Suedia sunt mai multe partide, care formează o alianţă de guvernare. Eu nu cred că un român vine şi îşi înregistrează în România o maşină cu numărul în sensul ăsta şi merge cu el în Suedia, în care spune la fel, „m...e partidul respectiv!” şi nu cred că poate să intre măcar la graniţă, fără să fie luat direct pe sus. Adică la ei nu-i posibil aşa ceva, la noi însă este posibil lucrul ăsta”.

Întrebat dacă bărbatul reprezenta un pericol atât de mare încât să fie nevoie să meargă Poliţia direct la el şi să-l oprească în trafic de patru ori, Codrin Ştefănescu a replicat: "Azi îţi pui pe maşină o chestie dintr-asta scabroasă şi obscenă, mâine prind curaj alţii şi pun nişte mesaje, nu ştiu, naziste şi mergem tot aşa (...). Poliţia Română a procedat foarte corect (...). În România nu se dau aprobări pentru aşa ceva, noi suntem totuşi sănătoşi la cap. Acolo, în Suedia, probabil că nu ştiau ce înseamnă toate literele astea puse una lângă alta, dar aici la ambasadă ai totuşi un translator, o echipă din ambasadă în România, te duci şi comunici la tine în ţară, dom’ne, uite cum e situaţia în România, literele alea puse una lângă alta creează ceva”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite