Coaliţia toxică PSD-ALDE duce România în pragul colapsului. La parlamentarii cinstiţi din PSD şi ALDE este soluţia!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu cred că există vreun cetăţean întreg la minte care să nu vadă încotro se îndreaptă România. N-a existat în ultimii 15 ani o zi în care cursul leu/euro să crească cu 4 bani. Ce scumpiri în lanţ urmează de aici, este lesne de înţeles. Să arunci vina pe BNR, e o prostie. Până acum a fost bună, şi a devenit dintr-o dată duşmanul poporului şi vândută „imperialiştilor”. Cine poate crede aşa ceva?

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, explică ce s-a întâmplat.

„A rezultat o lipsă de credibilitate pentru investitorii care au deţineri în lei şi încep să renunţe la deţinerile în lei, de aici vine presiunea care s-a creat. Leul este până la urmă o monedă convertibilă, se tranzacţionează pe o piaţă largă, nu numai în România, de aceea credibilitatea situaţiei locale este extrem de importantă în setarea aşteptărilor.”

Lipsa de credibilitatea provine din prestaţia lamentabilă a guvernului, care emite acte normative precum OUG-ul „lăcomiei”, nu are buget pe 2019 pentru că nu are bani să-l închidă, a făcut promisiuni fără acoperire pe care acum nu le poate onora.

Prestaţia lamantabilă a miniştrilor şi a premierului Dăncilă s-a deplasat apoi la Bruxelles, acolo unde România asigură preşedinţia rotativă a Consiliului UE, şi îi lăsă cu gura căscată pe toţi colegii miniştri din ţările UE prin năzdrăvănia discursurilor. Teodorovici sugerează că toată UE ar trebuie să adopte taxa pe „lăcomie”, ministrul Agriculturii, Petre Daea, zice că la noi cormoranii trăiesc în piscine, iar Tudorel Toader se oferă să scrie un Cod legislativ pentru toată Europa. Ministrul Muncii, Marius Budăi, s-a făcut şi el de râs, miercuri, în timpul audierilor din Parlamentul European. El a încurcat foile de pe care citea mecanic, astfel încât europarlamentarii care îl audiau nu au mai înţeles nimic. Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns! Cât despre gafele lingvistice ale premierului Dăncilă, au intrat deja în cotidian. Nici o zi fără o gafă!

Consecinţe pentru România

Prăbuşirea leului în raport cu moneda euro va duce la o scumpire rapidă a produselor de import. Cum românii consumă din import, inclusiv produse alimentare, este clar la ce inflaţie să ne aşteptăm. Posibil una ca în anii 90. Deja preţurile la gaze, energie electrică şi termică au sărit în aer. Zeci de blocuri stau fără căldură şi apă caldă pentru că reţelele de distribuţie sunt la pământ. Aşa că de toate măririle de pensii şi salarii se va alege praful. Românii vor fi mai săraci decât în 2016.

OUG-ul lăcomiei face deja ravagii. Companiile energetice anunţă că nu-şi pot continua activitatea fără creşterea preţurilor la bunurile şi serviciile oferite. Băncile şi alte companii româneşti au dificultăţi de funcţionare, 3 miliarde euro s-au pierdut într-o singură zi pe bursa de la Bucureşti.

România are deja dificultăţi de finanţare. Exact ca în 2009-2010. Cererile de finanţare pe piaţa internă şi externă, lansate de Ministerul Finanţelor, sunt onorate doar în proporţie de 50%. Neîncrederea creditorilor s-a instalat deja, mai ales la ştirea că guvernanţii se pregătesc să falsifice datele din execuţia bugetară pe 2018 şi bugetul pe 2019. Exact ca în Grecia!

Fără investiţii masive în infrastructură, educaţie şi sănătate, o ţară se prăbuşeşte. Este exact ce se întâmplă acum în România. Învestitorii nu mai vin pentru că infrastructura nu le mai permite dezvoltarea afacerilor, nu mai au forţă de muncă mediu sau superior calificată pentru că şcoala vrea să-i facă pe toţi elevii „savanţi”. Şcoala profesională abia dacă-şi mai trage sufletul, după toate măsurile luate de „elita” PSD, fapt recunoscut şi de Dragnea, când a declarat la recentul Congres: „România are o nevoie disperată de a recupera reforma eşuată din educaţie”.

Aşa se întâmplă când „specialişti”-politruci habarnişti, din categoria Darius Vâlcov, Eugen Teodorovici, Olguţa Vasilescu, Ecaterina Andronescu, Dragnea, Tăriceanu, îşi impun ideile proprii asupra unui popor întreg. Suferim cu toţii.

România are un mare deficit de energie. Importă zilnic cantităţi uriaşe de energie, pe din ce în ce mai mulţi bani. De unde va retrage aceşti bani? De la investiţii nu prea mai are bani. Atunci de unde?

Ce este de făcut?

Soluţia este la parlamentarii PSD şi ALDE, care au minte, nu sunt hoţi şi corupţi. Poate mai sunt şi astfel de parlamentari. Care înţeleg încotro se îndreaptă România, ce riscuri apasă asupra noastră, a cetăţenilor acestei ţări, care nu vor salvarea hoţilor şi criminalilor prin măsurile guvernului. 18 crime, 17 violuri, sute de tâlhării, apărute ca efect al recursului compensatoriu. Iar acum se pregăteşte albirea marilor corupţi prin OUG de contestaţie în anulare. Printre care şi Dragnea.

Dacă există şi parlamentari din PSD-ALDE cinstiţi, cărora le pasă de concetăţenii lor care i-au trimis în parlament, ar trebui să părăsească partidele în care sunt acum pentru a forţa pierderea majorităţii parlamentare formată de coaliţia toxică PSD-ALDE. Există şi alte posibilităţi de reconfigurare a unei majorităţi parlamentare, la începutul sesiunii în februarie, care să dea un guvern mai bun. Mai prost decât cel actual nu este posibil.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite