Coaliţia pentru Familie cere Senatului să patroneze un seminar pe tema definirii familiei, în 25 aprilie

Coaliţia pentru Familie cere Senatului să patroneze un seminar pe tema definirii familiei, în 25 aprilie

Marş pentru viaţă Foto Mariana Iancu

Coaliţia pentru Familie a trimis Senatului o scrisoare în care roagă forul să organizeze şi să patroneze un seminar pe tema definirii familiei, având în vedere discuţiile din spaţiul public pe tema iniţiativei cetăţeneşti de modificare a Constituţiei, care ar defini familia ca fiind formată din bărbat şi femeie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În lumina evenimentelor interne din ultimii ani, este lesne de observat o adevărată efervescenţă a societăţii civile româneşti, manifestată în multiple forme şi pe o diversitate de zone de interes, una dintre ele culminând cu iniţiativa cetăţenească fără precedent de strângere a 3 milioane de semnături pentru modificarea articolului 48 din Constituţie, menit să ocrotească familia şi căsătoria ca uniune dintre un bărbat şi o femeie”, se arată în scrisoare.

Coaliţia pentru Familie vrea să organizeze un seminar pe această temă, pentru că este nevoie de „o înţelegere cât mai aprofundată a importanţei şi a impactului pe care schimbarea acestui articol din Constituţie îl atrage după sine, cu toate consecinţele legale de rigoare”.

Organizaţia vrea ca acest seminar să aibă loc la Parlament, pe 25 aprilie.

„Având în vedere amploarea şi importanţa contextuală a acestui seminar, solicităm concursul Senatului în patronarea şi găzduirea evenimentului la Palatul Parlamentului în data de 25 aprilie 2017”, se mai arată în scrisoare.

Documentul este semnat de Mihai Gheorghiu, preşedintele Comitetului de Iniţiativă al Coaliţiei pentru Familie, şi de Robert Clarke, directorul ADF Internaţional.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, pe 7 martie, cu majoritate de voturi, un aviz favorabil iniţiativei cetăţeneşti de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările