Iohannis şi-a schimbat poziţia. Ca primar cerea coabitare, ca liberal contestă  realaţia dintre Ponta şi Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi-a schimbat părerile de când a devenit liberal
Klaus Iohannis şi-a schimbat părerile de când a devenit liberal

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, şi-a schimbat poziţia privind coabitarea dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu. Dacă în 15 februarie, când nu era încă mebru PNL, Iohannis reproşa Guvernului lipsa de colaborare cu preşedintele, în 6 aprilie, primarul Sibiului nu mai vedea cu ochi buni coabitarea.

În 15 februarie, cu câteva săptămâni înainte de a fi uns prim-vicepreşedinte al PNL, Klaus Iohannis reproşa Guvernului lipsa de coabitare cu şeful statului, care a creat probleme în absorbţia fondurilor europene.
Klaus Johannis sublinia că problema nu este cine ne reprezintă la Consiliul European, preşedintele sau premierul, ci cei care o fac sa aibă „un punct de vedere unitar“.

„Daca România vorbeşte pe două sau mai multe limbi este un dezavantaj net. Întotdeauna, când o entitate, în cazul acesta o ţară, are un punct de vedere care este comunicat la fel de toţi lobbyştii, vocea este mai bine auzită decât dacă vine fiecare cu o şuşoteală de-a lui. Dacă unii s-au dus într-un fel şi alţii în alt fel, am pierdut din forţă la lobby“, explica primarul Sibiului.

După două luni, în 6 aprilie, din postura de liberal cu acte,  Iohannis nu mai priveşte cu ochi buni coabitarea.
Întrebat cum vede „armonia din ultima perioadă“ dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta, Iohannis a răspuns că USL a fost înfiinţat, s-a consolidat şi a câştigat alegerile „pentru a termina cu ceea ce s-a numit generic regimul Băsescu“.

„PNL s-a exprimat în repetate rânduri în această chestiune, nu vreau şi nu cred că este cazul să repet ce a spus preşedintele Crin Antonescu de nenumarate ori. USL a fost înfiinţat, s-a consolidat şi a câştigat alegerile pentru a termina cu ceea ce s-a numit generic regimul Băsescu. Noi, liberalii, suntem în continuare de aceeaşi părere. Înţelegem că primul-ministru doreşte să rezolve câteva treburi pe care domnia sa le considera foarte importante pentru România şi din această categorie şi din această abordare face parte şi pactul de coabitare, pe care noi nu îl vedem cu ochi buni“, a spus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite