Consiliul Local al S1 respinge proiectul lui Armand privind preluarea parcurilor Herăstrău şi Cişmigiu pentru a le reabilita. Care este suma investiţiilor

Consiliul Local al S1 respinge proiectul lui Armand privind preluarea parcurilor Herăstrău şi Cişmigiu pentru a le
reabilita. Care este suma investiţiilor

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Proiectul iniţiat de Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, prin care vrea preluarea administrării parcurilor Herăstrău şi Cişmigiu, „în vederea reabilitării şi modernizării”, a fost respins în şedinţa de marţi a Consiliului Local al Sectorului 1.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Proiectul iniţiat de edilul Sectorului 1 a fost respins.

***

Investiţiile pentru cele două parcuri sunt estimate la 170 de milioane de lei, 109 milioane lei pentru parcul Herăstrău (Regele Mihai) şi 61 milioane lei pentru Parcul Cişmigiu, potrivit G4media.

”Având în vedere starea deficitară în care se află aleile pietonale ce se pierd în buruieni şi gropi, spaţiile verzi, mobilierul urban şi locurile de joacă şi a grupurilor sanitare ce sunt închise cu lacăt din cadrul Parcului Regele Mihai I şi a Parcului Istoric Cişmigiu, este necesară intervenţia de urgenţă a autorităţii publice de la nivelul Sectorului 1 în vederea remedierii stării de fapt actuale cât şi în vederea reamenajării şi sistematizării acestora”, informează sursa citată.

Clotilde Armand este primarului Sectorului 1, unde a fost declarată stare de alertă din cauza deşeurilor strânse ca urmare a scandalului dintre Primărie şi operatorul de salubritate Romprest.

În prezent, cele două parcuri sunt administrate de Primăria Capitalei. Bucureştenii care le frecventează au criticat modul în care acestea sunt întreţinute, precum şi prezenţa gunoaielor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările