Clotilde Armand sesizează instituţiile statului pentru un prejudiciu de 12 milioane de euro. Emil Boc, vizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clotilde Armand, europarlamentar USR
Clotilde Armand, europarlamentar USR

Clotilde Armand a scris pe pe data de 10 februarie că „domeniul www.portaleromania.ro plătit de români cu 12 milioane de euro a expirat astăzi“. În replică, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaş, susţine că domeniul online despre care Clotilde Armand a scris că a valorat 12 milioane de euro ar fi costat, de fapt, doar 12 euro. Clotilde Armand vine cu noi precizări care-l vizează pe Emil Boc.

”Stimate domn de la Autoritatea pentru Digitalizarea României, nu ştiu cine v-a numit pe Dvs preşedinte dar să ştiţi că nici un angajat al Statului nu poate să ignore o pierdere de 12 milioane de euro. În loc să mă certaţi pe mine mai bine l-aţi cearta pe colegul de la PNL Cluj, Emil Boc, pentru că a plătit din taxele românilor 12 milioane de euro pentru un proiect «de mult eşuat, scos din priză să nu mai consume curent degeaba»”, a replicat Clotilde Armand.

Europarlamentarul USR  a mai invocat şi un raport al Curţii de Conturi, care ar fi constatat că ”statul a cheltuit peste 19 milioane de lei pe 43 de studii pentru fundamentarea strategiei eRomânia, în urma căreia a rezultat un singur portal de 12 milioane de euro care nu este nici actualizat şi nici folosit.”

Clotilde Armand anunţă că va sesiza instituţiile statului pentru acest ”prejudiciu de 12 milioane de euro.”

E – România a fost inaugurat pe vremea guvernării Boc, pe când ministerul comunicaţiilor era condus de Gabriel Sandu, condamnat ulterior în dosarul Microsoft, dar ani de zile portalul n-a putut fi accesat. Site-ul ar fi trebuit să ofere informatii actualizate despre toate unitatile administrativ-teritoriale din Romania (3.188 de localitati) sau stadiul unor proiecte legislative.

Preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României, Sabin Sărmaş, susţine că domeniul online despre care Clotilde Armand a scris că a valorat 12 milioane de euro ar fi costat, de fapt, doar 12 euro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite