Clotilde Armand, scrisoare deschisă către Iohannis: Cereţi public PNL şi PSD să-şi ceară scuze pentru Mineriadă. Să-i scoată din viaţa publică pe Iliescu şi Roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clotilde Arman, candidata USB la Pirmăria Secctorului 1 FOTO Sever Gheorghe
Clotilde Arman, candidata USB la Pirmăria Secctorului 1 FOTO Sever Gheorghe

Clotilde Armand, candidata USB la Primăria Sectorului 2, i-a adresat o scrisoae publică preşedintelui Klaus Iohannis, în care îi cere să facă posibilă reconcilierea naţională, printr-o solicitare către PSD şi PNL de a-şi cere scuze pentru Mineriadă şi de a-i scoate din viaţa publică pe fostul preşedinte Ion liescu şi fostul premier Petre Roman.

„Sunteţi preşedintele tuturor românilor. Ştiţi ca noi toţi că societatea românească de astăzi este profund dezbinată: clasa politică derivată din fostul FSN care tine la privilegiile şi la imunitatea ei versus restul poporului; românii mai modeşti care din teamă sau inocenţă, prin manipulare sau din resemnare acceptă această clasă politică versus românii care opun rezistenţă, fie ea activă sau reţinută, dar puternică. Nişte fapte istorice au creat aceste dezbinări. Vorbesc aici de mineriada de acum exact 26 de ani“, îşi începe Clotilde Armand scrisoarea.

Candidata USB la Primăria Sectorului 1 spune că este nevoie de un proces de reconciliere naţională pe care preşedintele trebuie să şi-l asume. O reconciliere naţională nu va fi posibilă atât timp cât crimele la originea diviziunilor nu sunt recunoscute, şi dacă nu se cere sincer iertare. Vă scriu ca o persoană profund empatică cu România, dar nu subiectivă sau frustrată. Vin din exterior, nu am trait evenimentele, cred că pot privi fenomenul mineriadei raţional şi obiectiv. Procesul pentru reconcilierea naţională este un proces bine cunoscut, prin care au trecut multe alte ţări şi care nu poate fi evitat, la nivel individual ca şi naţional. Este rolul preşedintelui să facă posibil acest proces. Dacă nu-l faceţi acum, se va face mai târziu, dar vom pierde nişte ani preţioşi pentru fiecare român. Cu cât aşteptaţi, cu atât românii îşi pierd încrederea în naţiunea lor, în ei înşişi, în adevăr“, a mai arătat Clotilde Armand.

De asemenea, Armand spune că cele două mari partide, PSD şi PNL, ar trebui să-şi ceară scuze pentru Mineriadă din 1990. „Vă rog să cereţi public, astăzi, la 26 de ani după mineriada din 14 iunie 1990, ca partidele PNL şi PSD, continuatoarele FSN, să-şi ceară scuze sincere faţă de poporul român pentru crimele mineriadelor, să îi scoată din viaţa publică pe Ion Iliescu şi Petre Roman, şi să dea asigurări solemne că astfel de crime nu vor mai fi posibile“, a conchis Armand.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite