PSD şi PNL o critică pe Clotilde. Preşedintele PSD Sector 1: Acest eşec administrativ e anunţat de Clotilde Armand ca o mare realizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clotilde Armand FOTO Inquam Photos George Călin
Clotilde Armand FOTO Inquam Photos George Călin

Preşedintele PSD Sector 1 Florin Manole şi preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, au atras atenţia că primarul Sectorului 1 a prezentat ca „o mare realizare” negocierile cu Romprest, deşi nu a scăzuut preţul serviciilor de salubrizare, aşa cum spune Clotilde Armand, ci s-a redus serviciul de colectare a gunoiului.

„Clotilde Armand minte. 9 luni a clamat că se luptă cu mafia iar acum a semnat o înţelegere cu mafia din care pierd cetăţenii iar gunoiul rămâne pe străzi. Sumele datorate de primărie, anunţate luni de zile ca exagerate, neplătite şi de aceea purtătoare de penalităţi, încep acum să fie plătite, conform acestei înţelegeri. Mai mult, înjumătăţirea prestaţiilor companiei de salubrizare înseamnă în primul rând un serviciu public înjumătăţit, incomplet, deficitar şi insuficient. Vom avea, deci, în continuare, gunoi pe străzile din Sectorul 1”, a transmis preşedintele interimar al PSD Sector 1, Florin Manole. . 

El atrage atenţia că „tot acest eşec administrativ e anunţat de Clotilde Armand ca o mare realizare!Pentru primarul Sectorului 1 şi toţi fanii săi, iată o problemă de aritmetică elementară: “Clotilde Armand cumpără miercuri două pâini cu doi lei. Joi, cumpără o pâine cu un leu. Calculaţi cu cât a scăzut preţul pâinii.”Cu 0 (zero) lei! Primarul Sectorului 1 ori este primul absolvent de MIT care nu ştie aritmetică, ori vă minte cu neruşinare”.

Preşedintele PSD Sector 1 a mai atras atenţia că au „aflat cu toţii din presă despre înţelegere, nu de pe site-ul primăriei, nu dintr-un anunţ oficial, pentru că transparenţa a fost pentru USR doar un slogan.”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susţine că Romprest a acceptat să asigure serviciile de salubrizare la „jumătatea” preţului solicitat la începutul anului. 

„Compania de salubrizare a acceptat ieri (în scris) la Prefectură să asigure serviciile din Sectorul 1 la jumătatea preţului solicitat la începutul anului. Adică la un tarif de 10-12 milioane de lei pe lună, faţă de 20 de milioane de lei, cât a cerut iniţial”, a scris primarul Sectorului 1 din Bucureşti pe Facebook.

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja,  spune că tarifele menţinute ar fi aceleaşi, dar s-ar fi convenit reducerea frecvenţei pentru serviciul de curăţenie. PNL somează primarul să să anunţe oficial cetăţenii cu privire la concluzii. 

El spune că „nu au ştiut nimic, totul a fost negociat pe ascuns. Nu a existat un mandat clar de negociere, nu a existat nicio informare. Oare de ce să fac aceste lucruri pe sub masă, exact cum se făceau în epoca de tristă amintire PSD-Tudorache”.

Potrivit liderului, „negocierea de ieri prevede EXACT aceleaşi tarife, deci tot acest circ pe nervii si pe sănătatea cetăţenilor sectorului 1 a fost complet INUTIL. Doar un joc de imagine, dupa cum am spus de nouă luni de zile- si noi, si o mulţime de profesionişti din spaţiul public.Culmea este că ni se prezintă deja o mare victorie prin faptul că scade factura pentru sectorul 1. Dar asta NU pentru că scad preţurile, aşa cum în mod mincinos se susţine, ci pentru că primăria a solicitat reducerea frecvenţelor.

El mai atrage atenţia că reducerea frecvenţelor va reprezenta o încălcare mai gravă a legii decât în prezent, pentru că în sector se încalcă deja regulamentul prvind frecvenţele cu care este colectat gunoiul.

„Da, aţi citit şi aţi înţeles bine: sectorul 1 este atât de curat încât maşinile de gunoi trebuie să treacă mai rar. Mai mult decât atât, există un regulament adoptat printr-o hotărâre a Consiliului General prin care se stabilesc foarte clar frecvenţele pentru serviciul de salubritate. Adevarul este ca sectorul 1 deja încalcă acest regulament, la frecvenţele din prezent! Reducerea numărului de treceri nu poate să însemne decât o încălcare şi mai gravă a legii. Poate ca soluţia asta împacă cele două părţi semnatare, dar nu îi ajută pe cetăţenii sectorului 1.De la bun început, Partidul Naţional Liberal a solicitat ferm două lucruri: să avem un sector curat şi să se respecte legea. Prin înţelegerea parafată ieri, niciunul dintre aceste criterii nu este respectat. Suntem în continuare alături de primarul sectorului 1 pentru găsirea unei soluţii si pentru a face viaţa cetăţenilor mai bună. Aceasta e diferenţa intre a face politica pentru politicieni (de dragul circului si like-urilor) şi a face politică pentru cetăţeni şi binele lor.Reducerea frecvenţelor a fost pe masa inca de la comisia de mediere a consiliului local, de la începutul anului. Se putea face de atunci, daca asta era soluţia, si s-ar fi economisit DEJA zeci de milioane de lei de la bugetul local. Dupa tot acest circ suntem in acelaşi punct?! Si asta e o mare victorie”, a mai transmis el. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite