Clotilde Armand: „Bugetul Sectorului 1 este legal şi poate fi aprobat. Hotărârea de reorganizare a Primăriei de sector produce efecte doar pentru viitor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, a transmis că bugetul sectorului este legal şi poate fi apobat. Edilul  cere consilierilor locali să fie „responsabili” şi să voteze bugetul pentru a putea demara proiecte de investiţii.

Clotilde Armand a transmis că Prefectura Capitalei şi Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) au tranşat situaţia bugetului de sector, astfel încât acesta este gata să fie aprobat.

„Instituţia Prefectului şi ANFP au tranşat situaţia bugetului astăzi. Astfel, bugetul Sectorului 1 este legal şi poate fi aprobat iar hotărârea de reorganizare a Primăriei Sectorului 1 produce efecte doar pentru viitor. În aceste condiţii, proiectul de buget pe anul 2021 este perfect legal şi poate fi aprobat. Fac, din nou, un apel la consilierii locali să fie responsabili şi să voteze bugetul pentru a putea demara cât mai curând proiectele de investiţii atât de necesare pentru reconstrucţia şi modernizarea Sectorului 1”, a scris edilul Sectorului 1 pe Facebook, joi.

Clotilde Armand susţine că prin punctul de vedere al Prefecturii este risipită orice îndoială asupra legalităţii bugetului.

«Consiliul Local al Sectorului 1 se întruneşte din nou astăzi, 22 aprilie 2021, începând cu ora 15.00, în şedinţă extraordinară, pentru a aproba bugetul general centralizat pe anul 2021. Proiectul de buget se află pentru a treia oară pe ordinea de zi a şedinţelor de consiliu ca urmare a rezervelor anumitor consilieri locali intervenite în urma sentinţei civile nr. 2071/2021 a Tribunalului Bucureşti, Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal prin care a fost suspendată Hotărârea nr. 291/04.12.2020 a Consiliului Local Sector 1 de reorganizare a Primăriei Sectorului 1.

Pentru a clarifica aceste rezerve, Primăria Sectorului 1 a solicitat puncte de vedere atât de la Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti, cât şi de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti ne-a comunicat faptul că „suspendarea dispusă de instanţa de judecată are în vedere şi produce efecte doar de la data pronunţării şi pentru viitor, aceasta neafectând nici validitatea şi valabilitatea drepturilor şi obligaţiilor născute în baza actului administrativ a cărui executare a fost suspendată, acestea menţinându-se în integralitate, doar executarea lor este amânată pentru o anumită perioadă (60 de zile sau până la soluţionarea definitivă a cauzei), şi nici asupra efectelor juridice sau materiale produse până la data pronunţării sentinţei prin care s-a dispus suspendarea actului administrativ”.

Totodată, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a revenit cu un nou răspuns la solicitările Primăriei Sectorului 1 în care precizează faptul că a luat act de opinia prezentată în sensul în care se apreciază că sentinţa civilă nu produce efecte asupra măsurilor deja dispuse în temeiul actului administrativ deja menţionat anterior datei de 30.03.2021», a explicat Armand.

Potrivit proiectului de buget, vor fi alocaţi bani pentru construirea de noi şcoli şi modernizarea mai multor unităţi de învăţământ, reabilitarea Teatrului din Parcul Bazilescu şi a Teatrului Excelsior, finalizarea lucrărilor pentru cele două bazine semi-olimpice şi finalizarea studiilor pentru construirea bazinului olimpic Media. De asemenea, se vor avea în vedere amenajarea de parcuri şi spaţii de recreere şi amenajarea unor centre de colectare selectivă. Alte proiecte:

- Achiziţia, instalarea şi punerea în funcţiune a 17 staţii de reîncărcare pentru autoturismele electrice.

- Plantarea a 50.000 de arbori.

- Finanţarea lucrărilor de modernizare a UPU şi a Ambulatoriului de la Spitalul Floreasca.

- Construcţia primului centru din România de recuperare pentru marii arşi (proiect aflat în pregatire).

- Lucrări de reabilitare termică la 74 de blocuri de pe raza Sectorului 1.

- Proiectare şi lucrări de reabilitare termică pentru alte 85 de blocuri.

- Locuinţe pentru tineri şi tineri profesori.

- Modernizare infrastructură rutieră (50 de străzi).

- Parcări de cartier

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite