Clipul Florin Cîţu-Superman ne arată că premierul a dat în mintea copiilor. Aştept comentariul: nu este absolut deloc îngrijorător!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Instagram
FOTO Instagram

Afirmaţia din titlu aparţine lui Ludovic Orban. Iar comentariul îl aştept de la preşedintele Iohannis, ca urmare a unei alte caracterizări asemănătoare. Suntem într-o situaţie „absolut îngrijorătoare”, iar premierul se visează Superman. Exact ca un copil de şase ani. Putea folosi modelul Spiderman, mai de actualitate. Cum ieşim din această criză, care ne dă fiori în contextul intern şi extern în care ne găsim? Nimeni nu pare să ştie.

Cum am ajuns aici

Lucrurile funcţionau, de bine de rău, în coaliţia de guvernare. Până când cuplul Iohannis-Cîţu a decis să tragă o „smetie” partenerului de guvernare USR PLUS. Nu una, ci trei. Premierul Cîţu-Superman le-a  tras două „smetii” când a decis să împingă PNDL 3 în şedinţa de guvern, fără acordul coaliţiei, şi să-l demită pe Stelian Ion, iar la două zile distanţă preşedintele Iohannis le-a mai altoit una, să se înveţe minte. Calculul celor doi, Iohannis şi Cîţu-Superman, era că cei vizaţi nu vor pleca de la „măcelărie”, iar dacă conducerea decide să plece, eşalonul doi o va trimite înapoi,  să nu-şi piardă ciolanele. Ghinion! Calculul a fost greşit. USR PLUS a plecat de la guvernare şi nici nu are de gând să revină, dacă Dacian Cioloş a avansat dorinţa ca partidul să primească postul de premier, într-un viitor guvern. Lucru, evident imposibil la procentul de parlamentari pe care îi are.

Viitorul este sumbru. Cu moţiune de cenzură sau fără, premierul Cîţu-Superman va ajunge în parlament cu noi miniştri propuşi în locul celor de la USR PLUS, unde PNL-Cîţu, cu „echipa câştigătoare”, nu are evident voturile necesare să treacă.

Să presupunem că Florin Cîţu va câştiga şefia PNL. Şi? Nu se schimbă nimic. „Echipa câştigătoare” va avea tot atâţia parlamentari, aşa că nu se schimbă mare lucru. Momentul adevărului s-a mutat cu câteva săptămâni, atâta tot.

Cîţu-Superman ştie sau intuieşte că PNRR nu va fi aprobat. Şi dă vina pe USR PLUS şi AUR. Care n-au făcut altceva decât şi-au exercitat dreptul constituţional de a cenzura guvernul. Dar contextul politic, economic, în care se află ţara, nu contează în ochii celor de la CE? Ba bine că nu! Este extrem de copilăresc să dai vina în ograda opoziţiei care nu mai este la putere. Şi când tu ai condus guvernul în ultimele 9 luni, iar ministru de finanţe ai fost ultimele  14 luni.

Situaţia din PNL pare fără întoarcere

Iată cum caracterizează Orban episodul Cîţu-Superman.

Ce m-a frapat foarte tare e că l-am văzut ieri, mi se pare, Superman. Cred că aici e nevoie de o anumită profesie care să rezolve această problemă”.

Se gândea la un psihiatru, aici nu există dubiu. Şi mai explică Orban:

„Ai aruncat ţara în criză, eşti ameninţat de moţiune de cenzură, societatea românească şi economia sunt afectate de provocări extrem de dificile – preţul la energie, creşterea preţului la alimente şi multe alte lucruri, creşterea numărului de infectări în valul 4 al pandemiei – şi tu, când îi dai afară pe userişti seara şi a doua zi le-ai cerut să se întoarcă în Guvern, când le dai afară toţi oamenii care au fost numiţi, să te postezi în Superman chiar mi se pare o problemă mare pentru PNL”.

Un comentariu. Criza nu este de 8 luni, de când este premier Cîţu. Este de un an şi 11 luni, de când ţara este condusă de liberali. E bine să ne vedem lungul nasului!

Mai spune dl Orban:

”Eu cred că PNL nu are nici o datorie faţă de preşedintele Iohannis, dimpotrivă”.

„Dimpotrivă”, adică preşedintele Iohannis e dator PNL. Vom vedea ce va spune istoria, cine este dator la cine.

Aici este o altă poveste. Fără demonizarea PSD de către preşedintele Iohannis, nu cred că PNL ar fi ajuns la putere, dând jos guvernul Dăncilă. Dar Orban îi plăteşte acestuia poliţa că s-a aliat cu Cîţu-Superman, alianţă care s-a dovedit extrem de păguboasa pentru ţară.

Cel mai curios este faptul că „echipa câştigătoare” nu înţelege ce se întâmplă

Vom vedea un clip în care „echipa câştigătoare” va poza în totalitate în Supermani? Nu m-ar mira! Şi lui Emil Boc i-ar sta bine în postura de Superman!

Totuşi, în spatele lui Cîţu se află oameni de valoare, cu studii adevărate, cu vechime mare în PNL. Cum de văd ei lucrurile altfel decât le vede mai toată lumea, presa, comentatorii? Nu e clar. Doar fuga după poziţii importante în cazul în care Cîţu-Superman câştigă alegerile? Dar premier nu va mai fi, cu excepţia cazului în care s-ar prostitua (politic) şi ar accepta să joace sub bagheta PSD. Chiar aşa jos să ajungă Supermanul nostru? Parcă nu-mi vine a crede.

Concluzie

Cele de mai sus par „poveşti” politicianiste. Pe noi, românii, ar trebui să ne preocupe pandemia, explozia preţurilor, deprecierea leului, riscul că România să nu se mai poată împrumuta. Poate n-ar trebui să acordăm atâta atenţie conducătorilor. Din păcate, de ei depinde dacă îngheţăm de frig la iarnă în case!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite