Ce mai freamăt, ce mai zbucium...liderii AUR se contrazic. Claudiu Târziu: AUR nu e Diana Şoşoacă! George Simion: Am susţinut-o şi o susţin!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion, copreşedinte AUR. FOTO: Facebook/ George Simion
George Simion, copreşedinte AUR. FOTO: Facebook/ George Simion

Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, susţine că partidul său nu este reprezentat de Diana Şoşoacă şi că nu înţelege valul de nemulţumire apărut după excluderea senatoarei din partid. George Simion, celălalt lider al Alianţei, spune însă că se încearcă o ruptură a partidului şi că o susţine pe Diana Şoşoacă în continuare, în ciuda declaraţiilor lui Claudiu Târziu.

George Simion a declarat că se încearcă o ruptură a partidului, mulţi parlamentari AUR primind oferte de zeci de mii de euro pentru a demisiona din formaţiune. Co-preşedintele AUR anunţă că o susţine pe Diana Şoşoacă în continuare.

„Eu i-am propus Dianei să candideze pe listele AUR, la Iaşi! (…) Diana este în Parlamentul României chiar dacă nu s-a înteles cu unii colegi. Diana Şosoacă va rămâne senator, independent. Aşa cum am susţinut-o în aceste luni, pentru că au venit mulţi să încerce să mă influenţeze pe mine, să lovească în ea (…) o să o susţin. E important să ne continuăm calea noastră politică. (…) Este important să rămânem uniţi, să rămânem împreună. (…) Ne vom dezice de orice om cu probleme penale, cu sânge pe mâini. Lupta abia acum începe, nu vă luptaţi român cu român!”, a spus George Simion pe Facebook.

Claudiu Târziu: Ce mai freamăt, ce mai zbucium... AUR nu este Diana Şoşoacă şi nimeni altcineva!

„Excluderea din AUR a d-nei senator Diana Şoşoacă a provocat o avalanşă de reacţii pe Fb. De la stupefacţie şi revoltă pînă la jubilaţie şi urale. Eu unul mă aşteptam. Că nu degeaba a intrat dînsa în folclorul urban: este personaj de caricaturi, ironii în versuri şi glume video.

Problema celor care acuză AUR pentru această despărţire este de perspectivă. Una eronată, care îi duce la concluzii greşite şi la gesturi descalificante cum ar fi ameninţarea cu nu mai susţin AUR.

Perspectiva lor este că AUR era d-na Diana Şoşoacă şi că fără această suprapunere ne aflăm în plină tragedie naţională.

AUR nu e o persoană, ci, aşa cum am mai spus, expresia politică a părţii patriotice şi creştine a poporului român.Dacă AUR ar fi o persoană, am avea o mare problemă.

În AUR şi în jurul AUR sînt mii de ostenitori pentru valorile şi principiile pe care ni le-am asumat şi care ne animă. Nu e deloc în regulă să-i reducem pe aceştia la zero în numele şi în beneficiul de imagine ale unei singure persoane. AUR este o instituţie deja, dar este şi mai mult: o stare de spirit, care nu poate fi dependentă în mod vital şi, deci, fatal de o persoană. Cei care au aderat la AUR sau care susţin AUR din afara partidului o fac pentru ceea ce avem de apărat şi de promovat: naţiunea, familia, credinţa şi libertatea, nu în slujba unei persoane, indiferent cine şi indiferent de calităţile şi de meritele acesteia.

În concluzie, AUR nu este Diana Şoşoacă şi nimeni altcineva. AUR sîntem toţi cei care lucrăm în sensul valorilor şi principiilor AUR. Cine crede altceva este într-o eroare majoră şi mă tem că nu este AUR.

Cît despre opinia că despărţirea AUR de d-na Şoşoacă ar fi o nenorocire, să nu ne pierdem cu firea. Diferenţele dintre noi erau ireconciliabile şi, în ciuda preţuirii mele pentru anumite calităţi ale domniei sale, precum şi a tentativelor de a ajunge la o modalitate de colaborare convenabilă ambelor părţi, ruptura nu a putut fi evitată. Însă, dacă dn-a Şoşoacă e sinceră în demersul său politic, nu înseamnă că nu ne vom regăsi pe aceleaşi baricade ale interesului naţional pe mai departe. Doar că vom fi separaţi.” a scris Claudiu Târziu pe Facebook.

Liderul AUR a mai spus că regulile de partid o incomodau pe Diana Şoşoacă, iar prin despărţirea de partid senatoarea a câştigat o putere mult mai mare.

„În felul acesta, d-na Şoşoacă şi-a cîştigat o mai mare libertate de manifestare, pentru că, în mod evident, regulile partidului o incomodau, iar AUR îşi va putea derula mai departe proiectul politic potrivit strategiei, stilisticii şi normelor sale. S-ar zice că toată lumea va fi mai în largul ei.

Nu văd deci nici o tragedie şi nu înţeleg care sînt mecanismele care declanşează atîta patimă între susţinătorii AUR şi grupul de fani ai d-nei senator.

Nu în ultimul rînd, trebuie spus că o astfel de acţiune separată în Parlament era prevăzută încă de la început, de cînd am făcut înţelegerea electorală cu PNR, din partea căreia a venit pe listele noastre şi vocala senatoare. Era o posibilitate care a devenit realitate. Să ne întorcem, aşadar, la treabă”, a completat Claudiu Târziu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite