Ciucă: Sperăm ca într-un timp rezonabil să mergem în Parlament şi să avem această lege a certificatului COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sedinta de guvern cabinet Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Sedinta de guvern cabinet Nicolae Ciuca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a declarat la finalul întâlnirii cu reprezentanţii cultelor religioase din România şi cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte că proiectul legislativ este în dezbatere şi speră ca legea Certificatului Verde să treacă în Parlament într-un timp rezonabil. Potrivit premierul, a existat cerinţa ca cetăţenii să poată merge la slujbe fără Certificat Covid.

„Aş putea spune că activitatea a debutat printr-un mesaj care ne-a plăcut tuturor. Ne iubim ţara şi ne iubim comunităţile. Mesajul nostru a fost clar, prin astfel de activităţi nu facem decât să redăm oamenilor încrederea şi speranţa. Asta se întâmplă în baza unui dialog pe care îl avem cu societatea civilă”, a declarat premierul la finalul întâlnirii cu 

Premierul a mai explicat: „este o modalitate de  dialog pe care o vom continua şi cu ceilalţi reprezentanţi ai societăţii civile pentru a putea lua decizii pentru cetăţeni. A fost o discuţie şi o solicitare a reprezentanţilor cultelor ca cetăţenii să poată participa la slujbe fără să se impună obligativitatea deţinerii certificatului verde. E un proiect în dezbatere, se discută cu fiecare dintre specialişti, şi sperăm ca într-un timp rezonabil să mergem în Parlament şi să avem această lege a certificatului COVID, care se va înscrie în parametri în ceea ce priveşte incidenţa bolii şi va include oamenii care au trecut prin boală”, a declarat Nicolae Ciucă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite