Ciucă: Fermierii români au nevoie de ajutor. Vocea trebuie să le fie ascultată când luăm decizii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizita premierului Nicolae-Ionel Ciucă la două unităţi de producţie moderne din judeţul Vâlcea .FOTO: gov.ro
Vizita premierului Nicolae-Ionel Ciucă la două unităţi de producţie moderne din judeţul Vâlcea .FOTO: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă şi Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, au vizitat o fermă de pui şi o fabrică de nutreţuri combinate, din judeţul Vâlcea, pentru a vedea cum este gestionat întregul lanţ de producţie a cărnii. Cu această ocazie, prim-ministrul a transmis că fermierii români au nevoie de ajutor pentru a-şi dezvolta afacerea, dar şi pentru a le deschide oportunităţile oferite de Piaţa Unică europeană.

Cei doi au vizitat luni o fermă de creştere pui din localitatea Frânceşti şi o fabrică de nutreţuri combinate din localitatea Băbeni, judeţul Vâlcea, după cum informează Guvernul. Grupul cu capital românesc 100%, din care fac parte cele două unităţi de producţie moderne şi tehnologizate a investit peste 100 de milioane de euro după intrarea României în Uniunea Europeană.

„Am discutat despre principalele provocări şi probleme pe care le întâmpină fermierii, precum şi despre modalităţile concrete de remediere a acestora. Am vrut să văd o companie care gestionează întregul lanţ de producţie a cărnii de pasăre, plecând de la cultivarea cerealelor, producţia de furaje pentru asigurarea unei alimentaţii sănătoase şi controlate a păsărilor, reproducţie, creşterea puilor, abatorizare, tranşare, ambalare şi distribuţie la nivel naţional şi internaţional”, a afirmat premierul Ciucă.

El a mai spus că sunt necesare proiecte pe termen mediu şi lung care să ajute dezvoltarea în domeniu agriculturii şi a anunţat că împreună cu ministrul Agriculturii a convenit să stabilească un mecanism de dialogare cu fermierii şi agricultorii români.

„Fermierii români au nevoie de ajutor pentru ca atât legislaţia, cât şi mecanismele de finanţare să le permită dezvoltarea afacerii, în beneficiul consumatorului român, precum şi pentru a le deschide oportunităţile oferite de Piaţa Unică europeană. Pentru a reuşi acest lucru, avem nevoie de previziune şi proiecte pe termen mediu şi lung, coerenţă în procesul de planificare şi o stabilire a priorităţilor. Am convenit cu ministrul Agriculturii să stabilim un mecanism de consultare permanentă cu structurile asociative reprezentative ale fermierilor şi agricultorilor români, a căror voce trebuie să fie ascultată când luăm decizii care îi privesc”, a mai precizat Nicolae Ciucă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite