Ciucă anunţă noile măsuri economice pe care le va lua Guvernul: amânarea plăţii ratelor pentru 9 luni şi sprijin financiar pentru pensionari şi bugetari, printre acestea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României
Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat pachetul de măsuri al Coaliţiei, care va fi implementat în următoarea perioadă, primele măsuri fiind luate de la 1 iulie. Şi Marcel Ciolacu a venit cu o prezentare a măsurilor economice şi sociale.

„Coaliţia de guvernare a decis, astăzi, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice Sprijin pentru România, în valoare de 1,1 miliarde euro.

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

2. Acordarea unui sfert din diferenţa de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariaţi din sistemul public.

3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 lei. Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie”, a anunţat Nicolae Ciucă. 

Premierul a menţionat şi măsurile care vor fi luate de Executiv pentru a face economiii la bugetul de stat. Prima măsură este diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10 %, cu excepţia celor cu investiţiile, salariile, pensiile, asistenţa socială

De asemenea, a doua măsură este suspendarea angajărilor la stat, în condiţiile în care în ultimele luni a avut loc a loc angajări în mai multe valuri.

Mai mult, Guvernul vrea creşterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei. Nu în ultimul rând, Guvernul vrea  accelerarea absorbţiei fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR. În acest sens, Coaliţia va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite