Ciucă, anunţ pentru românii blocaţi în Africa de Sud: „Avionul românesc a aterizat la Mombasa, Kenya. Sperăm să ajungă luni seara la Pretoria”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, printr-un mesaj pe Facebook, că avionul românesc Tarom, care a plecat să îi aducă în ţară pe românii blocaţi de noua tulpină a coronavirusului, a aterizat la Mombasa, Kenya. Prim-ministrul speră ca în această seară aeronava să ajungă la Pretoria pentru a prelua românii şi pe alţi cetăţeni europeni care se află în Africa de Sud.

„Consecvenţi cu angajamentele făcute de a ajuta cetăţenii români oriunde s-ar afla, am dispus ca o aeronavă Tarom să decoleze spre Africa de Sud. În această dimineaţă, avionul românesc a aterizat la Mombasa, Kenya”, a transmis premierul Ciucă.

El şi-a exprimat speranţa că în această seară să fie la Pretoria, pentru preluarea românilor şi altor cetăţeni europeni care se află în Africa de Sud. „Sunt în permanent contact cu cei responsabili de aceasta operaţiune. Vă voi ţine la curent cu toate evoluţiile”, a mai precizat prim-ministrul. 

TAROM a transmis, luni, că în urma analizelor efectuate cu toţi factorii implicaţi în organizarea misiunii de repatriere a românilor şi cetăţenilor europeni din Africa de Sud, dar şi în urma recalculării orarului de zbor, aeronava TAROM va ajunge cu o zi mai devreme faţă de ora comunicată iniţial către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

Astfel, aeronava urmează să aterizeze la Otopeni în data de 30 noiembrie 2021, în jurul orei 15:00, după ce Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, afirmase iniţial că aeronava va ajunge în ţară pe 1 decembrie. 

În avion vor fi transportaţi şi alţi cetăţeni europeni care vor să revină în ţările lor. „Am identificat la Tarom o aeronavă care va zbura la Pretoria şi va prelua cetăţenii români. Deoarece mai rămân 55 locuri libere, oferim această capabilitate şi acelor state europene care nu au reuşit să-şi extragă cetăţenii din Africa de Sud”, a anunţat premierul Nicolae Ciucă, duminică.

39 de români au solicitat ajutorul autorităţilor, după ce au rămas blocaţi în Africa de Sud din cauza restricţiilor impuse după apariţia unei noi mutaţii a coronavirusului, printre care şi suspendarea curselor aeriene.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite