Cîţu, după ce ţintele vaccinării nu au fost atinse: „Tot ceea ce a ţinut de Guvern, am făcut. Vreau să văd susţinerea campaniei şi din partea celor care critică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu. FOTO: Facebook/ Guvernul României
Premierul Florin Cîţu. FOTO: Facebook/ Guvernul României

Premierul Florin Cîţu a declarat că şi-ar dori să vadă mai multă implicare în campania de vaccinare din partea societăţii civile, în contextul în care ţintele de vaccinare propuse pentru lunile iunie şi august nu au fost atinse.

UPDATE Prim-ministrul a adăugat că statul nu este cel mai bun administrator şi de aceea sunt necesare şi mesajele din partea societăţii civile şi a sectorului privat.

„Eu sunt un liberal convins. Am spus de fiecare dată că statul nu este cel mai bun administrator al resurselor, de aceea noi suntem pentru o administraţie suplă, eficientă, dar cred foarte mult în mesajele care vin din societatea civilă, mesaje care vin din sectorul privat şi aş vrea să văd mai multă responsabilitate şi mai multe de astfel de mesaje. De criticat este foarte uşor să criticăm, dar aş vrea să văd această campanie pozitivă, pentru că până la urmă este vorba de salvarea vieţilor în România”, a explicat Cîţu.

Întrebat dacă îi este teamnă că FMI va scădea procente din creşterea economică a României, în condiţiile în care toate previziunile agenţiilor de rating, ale FMI şi chiar ale BNR au rezerve cu privire la ţările unde rata de vaccinare este mică, premierul a răspuns: „Nu, veţi vedea că FMI va creşte procentul de creştere economică”.

Ştirea iniţială

Prim-ministrul a transmis miercuri că Guvernul României a realizat condiţiile necesare unei bune desfăşurări a campaniei de vaccinare, însă aceasta nu poate să fie susţinută doar de Executiv, într-o societate în care „avem foarte multe mesaje împotriva Guvernului”. Florin Cîţu a mai adăugat că ar vrea să vadă implicare şi din partea persoanelor care critică acţiunile instituţiei pe care o conduce.

„Nu au fost nişte ţinte pe care le-am creat din neant. Acestea sunt obiective care au venit după ce am discutat cu specialiştii. Noi am creat condiţiile pentru a se vaccina şi 5 milioane de oameni, dar şi 10 milioane.Tot ceea ce a ţinut de Guvern, de a crea condiţiile necesare, am făcut. Până la urmă, toată această campanie de vaccinare este susţinută doar de Guvern, într-o societate în care avem foarte multe mesaje împotriva lui. 

Aş vrea să văd şi din partea cealaltă, din partea celor care critică, şi susţinerea campaniei de vaccinare. Aş vrea să văd mai mult din partea societăţii civile susţinerea campaniei de vaccinare, nu doar să ne uităm la Guvern. Aş vrea să văd mai multă responsabilitate. De criticat este foarte uşor”, a transmis Cîţu miercuri, la finalul şedinţei de Guvern. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite