Cîţu susţine că România a pierdut peste 4,7 de milioane de euro, bani europeni, pentru teste COVID din cauza Ioanei Mihăilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătăţii. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătăţii. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul interimar Florin Cîţu a afirmat joi, după şedinţa de Guvern, că România a pierdut în acest an fonduri europene de peste 4,7 milioane de euro pentru decontarea de teste RT PCR şi rapide antigen pentru depistarea COVID-19. Cîţu susţine că Ioana Mihăilă nu a avizat şi semnat la timp contractul care ar fi permis decontarea testelor.

Potrivit premierului Cîţu, în luna iulie 2021 a existat o linie de finanţare deschisă de Comisia Europeană în vederea asigurării accesului cetăţenilor statelor membre la certificatele verzi COVID-19.

Ministerul Sănătăţii a depus o aplicaţie, în 2 iulie, care a fost analizată şi aprobată, pentru suma de 4,7 milioane de euro, pentru decontarea a peste 88.000 de teste PCR şi peste 89.000 teste rapide antigen. Potrivit afirmaţiilor lui Florin Cîţu, decontarea testelor se putea realiza doar în corelare cu eliberarea certificatelor verzi pentru persoanele solicitante.  

„În ceea ce priveşte semnarea contractului de finanţare menţionăm următoarele: acesta a fost transmis spre avizare internă în prima jumătate a lunii august, Direcţia Juridică a discutat de mai multe ori cu ministrul de la acel moment despre necesitatea semnării urgente a acestuia; contractul a fost returnat Direcţiei Juridice neavizat în 7 septembrie.

 Deci, aceşti bani au fost pierduţi pentru că ministrul de la momentul respectiv (Ioana Mihăilă n.r.) nu a dat curs acestui lucru”, a afirmat Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite