Cîţu, în şedinţa PNL: Noi trebuie sa trecem peste tot, dar cei de la USR nu vor nimic/ Despre Cioloş: M-a surprins neplăcut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul demis, Florin Cîţu  FOTO Inquam Photos / George Calin
Premierul demis, Florin Cîţu  FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a relatat vineri, în şedinţa conducerii liberale, cum s-a desfăşurat prima întâlnire cu premierul desemnat Dacian Cioloş, despre care a afirmat că nu ştie care sunt priorităţile României, remarcând şi că, în opinia USR, PNL trebuie să uite că au fost „înjuraţi”o lună de zile, să treacă peste tot.

„Ei nu trec peste condiţia lor ca premierul să nu fie preşedintele PNL şi ne-am blocat. Noi trebuie să trecem peste tot, dar ei nu vor nimic”, a declarat Cîţu care a susţinut şi că a intervenit liderul UDMR Kelemen Hunor, care şi-a exprimat susţinerea pentru el şi a avertizat că UDMR ar putea să nu fie de acord cu alt premier, iar Dacian Cioloş nu a răspuns.

De asemenea, el s-a declarat surprins neplăcut că premierul desemnat „nu ştie care sunt priorităţile României”.

„El a venit cu urgenţe ca alegeri în 2 tururi, desfiintarea SIIJ.... Noi vorbim de pandemie, preţuri si prioritatea pentru Ciolos au fost astea două lucruri care ţin de 2024, nu de perioada prin care trecem acum. Mi-am dat seama că nu a conştientizat importanţa mandatului de la presedinte. Avea şi el o pagină din Programul de guvernare pe energie, bugetul de stat şi a mai vrut zero taxe care costă bugetul de stat 16 miliarde lei”, a afirmat Florin Cîţu.

El a mai susţinut că mesajele sale pentru USR au fost: ”Aţi reuşit să faceţi majoritate cu AUR şi PSD, deci aveţi putere de convingere, trebuie să mergeţi la ei să veniţi cu soluţia”.

„Noi trebuie să uităm că ei au lăsat România fără guvern, că ne-au înjurat o lună de zile, că au votat moţiunea PSD şi tot noi să venim cu altă propunere de premier? Am zis că avem o decizie: Presedintele PNL sa fie premier!”, a mai declarat Florin Cîţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite