Cîţu: Remanierea este atributul constituţional al premierului, dar miniştri şi premierul sunt susţinuţi de PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă, Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă, Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a negat că ar exista tensiuni în relaţia cu premierul, după ce a cerut evaluarea miniştrilor. Liderul PNL a explicat că partidul este responsabil pentru modul în care se prezintă la guvernare şi pentru rezultatul următoarelor alegeri. „Datoria noastră este de a folosi întotdeauna cei mai buni oameni în prima linie şi ca să ştii care sunt cei mai buni oameni trebuie să-i evaluezi”, a afimat Cîţu.

„Aici lucrurile cred că sunt foarte simple pentru toată lumea. Conducerea PNL este responsabilă pentru modul în care PNL se prezintă la guvernare, pentru modul în care guvernează România, este responsabil şi pentru rezultatele de la următoarele alegeri. Datoria noastră este de a folosi întotdeauna cei mai buni oameni în prima linie şi ca să ştii care sunt cei mai buni oameni trebuie să-i evaluezi. Ev se face la partid. Nici nu ştiu de unde a apărut asta cu remanierea, noi evaluăm membrii şi dacă nu sunt buni, spunem că nu sunt buni. Fac rău partidului”, a declarat liderul liberalilor. 

Cîţu a mai explicat că „în PNL nu există nimeni care să se tină de funcţie, dacă unul vede că poziţia sa afectează imaginea PNL sau pe români, sunt sigur că se va da la o parte”. 

Liderul PNL a mai explicat că nu a vorbit despre remanieri. „Am spus ca fac evaluări şi vedem cum stau oamenii noştri. Trebuie să-i îmbunătăţim. În discuţia de ieri am explicat despre comunicare, vreau mai mult. Nu sunt foarte mulţi miniştri care vorbesc derspre programul PNL, despre PNL şi este ceea ce le-am spus – Vreau mai multă împlicare”. 

Fiind întrebat, Florin Cîţu a afirmat că remanierea „este atributul constituţional al premierului, dar miniştri, premierul sunt susţinuţi de PNL, despre asta vorbim. Pe noi ne interesează PNL şi cetăţenii, niciodată nu vom fi de acord să mergem într-o direcţie care îi va afecta pe cetăţenii României.

Întrebat ce se va întâmpla dacă evaluările Guvernului şi cele ale conducerii PNL vor fi diferite, liderul PNL a continuat: „Să ajungem acolo. PNL a trimis nişte oameni în Guvern, de la secretari de stat la miniştri, îi susţinem pe toţi atâta timp cât PNL are de câştigat, nu spun că acum este ceva negativ, facem evlu[ri tot timpul, eu sunt evaluat, colegii mei, toată lumea(...) Cine opreşte pe cineva să facă o evaluare la Guvern?”

„Nu sunt nemulţumit, sunt îngrijorat că avem preţuri mari şi rata inflaţiei s-ar putea să depăţească 10%, dacă depăşeşte 10% în martie, va fi foarte greu şi costuri foarte mari, forte greu vom aduce inflaţia în jos. Şomajul este în creştere, economia în scădere, rapid, deficitul este în pericol, deci sunt îngrijorat şi aştept măsuri. (...) Nu sunt nemulţumiri, nu vreau să atac pe nimeni, sunt îngrijorări”, a mai explicat Cîţu. 

Liderul PNL a mai subliniat că „nu există nicio ruputură”, explicând că nu sunt tensiuni cu premierul, pruvind absenţa sa de la şedinţa cu liderii PNL pe care a avut-o înainte de BEX-ul PNL. „Discutii inainte de BEX sunt intre preşedinte PNL, prim-vicii şi secretarul general, este un open invitation pentru premier, nu a venit, interpretaţi gresit, acolo in BEX a fost totul ok”.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite