Cîţu susţine că Ciucă premier într-un guvern minoritar „e soluţia pentru a debloca criza”. Premierul a refuzat să spună daca a fost cerinţa lui Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu face un pas în spate FOTO Inquam Photos / George Calin
Florin Cîţu face un pas în spate FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a explicat de ce liberalii au ajuns să-l propună pe Nicolae Ciucă în funcţia de premier. Şeful Guvernului demis a subliniat că nu e nicio schimbare „bruscă” a partidului, ci este o soluţie pentru deblocarea crizei politice

„PNL a dat dovadă azi de maturitate şi responsabilitate şi s-a rezentat cu o propunere e premier pentru a debloca criza politică. PNL l-a propus pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, într-un guvern minoritar, adică alături de partenerii din UDMR. Mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români. PNL îşi asumă guvernarea”, a declarat Florin Cîţu.

Preşedintele PNL a refuzat să spună dacă solicitarea de susţinere a lui Ciucă a venit de la preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat cum a ajuns să facă un pas în spate deşi până ieri susţinea că doar varianta Florin Cîţu este pe masă, liderul PNL a precizat:

„Este o propunere pe care am făcut-o eu în BPN, pentru a debloca criza politică. Am intrat în politică pentru români. E mai important să avem un Guvern cu puteri depline”, a completat preşedintele PNL. 

Întrebat dacă nu este o răzgândire bruscă a sa, Cîţu a  negat acest lucru: „Nu este brusc. Suntem într-o criză politică. Noi credem că aceasta e soluţia pentru a debloca criza politică”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite