Cîţu: Nu văd unde a greşit ministrul Energiei / Aş merge până acolo până la a le lua licenţa companiilor din energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Calin

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, susţine că nu scandalul apărut din cauza creşterii accelerate a preţurilor la energie şi gaze nu vede ar fi greşit ministrul Energiei. Pe de altă parte, Cîţu solicită un rol mai activ al ANRE în piaţă, fiind cerută o analiză a modului cum s-au managerii, dacu au lucrat în interesul românilor sau interesul propriu, pentur un bonus mai mare.

„Din punctul meu de vedere nu a greşit în acest moment. Nu văd unde a greşit. Trebuie să vină saă le zică românilor, să le explice, să le ofere o viziune, aceştia sunt paşii, acestea sunt măsurile”, a declarat Florin Cîţu, într-un interviu pentru Antena 3. 

Legat de unele reacţii dure din partea PSD, care a cerut inclusiv un pas în spate, Florin Cîţu a îndemnat la prudenţă. „Fac un apel la calm la colegii de coaliţie. Mergem şi discutăm în Coaliţie”, a completat preşedintele Senatului. 

De altfel, Florin Cîţu a cerut ca ANRE să arate că se ocupă cu adevărat de reglementarea şi supravegherea pieţei de energie şi gaze. „Aş merge până acolo până a le lua licenţa companiilor. 90% dintre companiile din energie sunt ale statului român. Să analizăm dacă sunt manageri care nu au lucrat în interesul românilor, ci interesul propriu, pentru un bonus mai mare”, a mai afirmat Cîţu.  

„Trebuie să fim foarte atenţi aici, dacă Executivul vine cu o OUG prin care va spune că nu se plătesc penalităţi la facturi sau permitem facturilor să fie plătite până în septembrie. Deci sunt soluţii, dar înainte să venim cu soluţiile, le agreem în coaliţie. Vom avea o discuţie în coaliţie în zilele următoare. Dar e o măsură care vine în afara programului de guvernare, e  o măsură nouă şi atunci trebuie să venim în coaliţie. Aş vrea să nu mai aruncăm pe piaţă soluţii care au impact prea mare asupra bugetului”, a mai afirmat preşedintele PNL.

De altfel, liberali apropiaţi de Florin Cîţu au cerut comisie de anchetă pentru ANRE, iar vicepreşedintele Gigel Ştirbu a fost primul care a cerut public demisia lui Dumitru Chiriţă, şeful instituţiei care ar trebui să supravegheze piaţa energetică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite