Cîţu: Nu pot să stau şi să oprim România pentru un partid mic care îşi ia jucăriile şi pleacă de fiecare dată când nu îi convine şi apoi pune condiţii ridicole

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Premierul Florin Cîţu critică din nou USR PLUS despre care susţine că este ”un partid mic care îşi ia jucăriile şi pleacă de fiecare dată când nu îi convine ceva şi apoi pune tot felul de condiţii ridicole”. ”Nu îi roagă nimeni să vină la guvernare”, mai susţine primul ministru.

”Nu pot să stau şi să oprim România pentru un partid mic care îşi ia jucăriile şi pleacă de fiecare dată când nu îi convine ceva şi apoi pune tot felul de condiţii ridicole. Nu putem să facem asta! Românii nu au timp de aşa ceva!”, a declarat, joi seară, la Digi 24, premierul Florin Cîţu. 

În acelaşi timp, premierul se arată dispus să negociere cu USR pentru reintrarea la guvernare subliniind că ”nu îi roagă nimeni să vină la guvernare”, reafirmând că cei de la USR ”s-au comportat ca  işte copii răsfăţaţi”. 

”Să vă spun mai simplu şi mai clar. De luni, USR PLUS va veni la negocieri cu mine. Eu le spun, vă spun şi dumneavoastră şi le spun românilor că nu îi roagă nimeni să vină la guvernare, dar PNL va guverna până în 2024. (...)  Îi aşteptăm la negocieri”, spune primul ministru. 

Cîţu a reafirmat că va implementa actualul program de guvernare, fără ”niciun fel de modificări”.

”Nu schimb nicio virgulă din Programul de guvernare şi voi căuta în Parlamentul României susţinere pentru toate aceste măsuri”, adaugă premierul. 

Cîţu susţine că îi este ”indiferent” cine va fi ales preşedinte la USR PLUS, el afirmând că singura condiţie pentru a discuta cu USR PLUS este aceea ca partidul ”să scape de AUR”, dar şi „de umbra PSD”.

”Ceea ce trebuie să înţeleagă cine vine alături de noi în Guvern, că există un guvern cu un sigur premier. (...) Şi toţi trebuie să-şi facă treaba în acel guvern. Iar decizia, ca li responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă... văd că până la urmă eu îmi asum toate responsabilităţile, atunci şi decizia trebuie să fie la mine de fiecare dată când vreau să îmbunătăţesc lucrurile”, a adăugat Cîţu.

Acesta susţine că nu a negociat cu membrii Legislativului pentru ca aceştia să respingă moţiunea de cenzură. 

”Nu am negociat cu nimeni moţiunea. Vom merge în Parlamentul României. Dacă cineva este atât de iresponsabil să arunce România într-o criză politică fără Guvern care nu poate să ia nicio decizie, în prag de iarnă, vreau să vină să îi vadă românii că vor face acest lucru”, a mai delarat premierul. 

Acesta susţine că USR, AUR şi PSD este ”o alianţă care se formează acum în Parlamentul României”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite