Cîţu nu va numi noi secretari de stat în locul celor de la USR PLUS: Posturile rămân libere. Asta arată clar că nu vreau să rupem această coaliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook
Foto Facebook

Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, la Iaşi, că nu va numi noi secretari de stat în locul celor de la USR PLUS, demişi în urmă cu două zile, precizând că pe de o parte se fac economii la buget, iar pe de altă parte este un semn că nu vrea să rupă coaliţia.

„Nu vom numi niciun secretar de stat, nici nu este nevoie de atât de mulţi. Veţi vedea că aceste ministere vor funcţiona cu aceşti secretari de stat pe care îi avem acum. Dacă e nevoie de unul sau doi, vom vedea. Dar eu vă spun că vom face şi economii la buget. Aceste posturi rămân libere. Asta arată clar că nu vreau să rupem această coaliţie. În continuare cred că putem sta la masă cu USR PLUS, dar trebuie să termine alianţa cu acest partid toxic care face rău României“, a susţinut Florin Cîţu.

Întrebat dacă va numi noi prefecţi şi subprefecţi în locul celor de la USR, Cîţu a răspuns: "Nu. Am delegat atribuţii şi va rămâne aşa".

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri seară, destituirea a 26 de secretari de stat ai USR PLUS. Deciziile de eliberare din funcţie a unor secretari de stat de la mai multe ministere, din aparatul propriu al vicepremierului, de la Agenţia Naţioală de Administrare Fiscală, dar şi de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni au fost publicate în Monitorul Oficial.

Joi, au mai fost eliberaţi din funcţie trei secretari de stat propuşi de aceeaşi formaţiune.

Anterior, în cursul zilei de joi, premierul a eliberat din funcţie prefecţii si subprefecţii USR PLUS.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite