Cîţu: Nu am făcut alianţă, am făcut coaliţie cu PSD. Dacă mersul reformelor este afectat, vom vedea dacă mergem mai departe sau nu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat la Digi24 că nu a făcut alianţă cu PSD, ci coaliţie de guvernare, un „compromis” care urmăreşte realizarea reformelor. Fostului premier a precizat că, în momentul în care îşi va da seama că mersul reformelor este afectat, va discuta cu colegii de partid, însă PNL, având premierul, nu se va retrage de la guvernare. În ceea ce priveşte criza politică, liderul PNL spune că totul a pornit de la un ministru.

„Nu am făcut alianţă, am făcut coaliţie de guvernare. (...)De ce am făcut acest compromis, fiindcă este un compromis şi nu este un CEC în alb. De fiecare dată, din momentul în care a fost demis Stelian Ion din Guvern am tot cerut să refacem coaliţia, am cerut celor de la USR să rămână la guvernare, să rămânem în coaliţie. Cei de la USR au semnat o moţiune cu AUR şi au depus-o în Parlamentul României, în primul rând s-au retras de la guvernare. Au lăsat guvernarea şi au plecat, deşi eram în mijlocul valului patru, aproape, au plecat, au lăsat Ministerul Sănătăţii fără ministru şi au plecat de la guvernare”, a explicat Florin Cîţu, la Digi24. 

Fostul premier a mai povestit că „după ce au picat Guvernul, primul partid la care m-am dus să discut a fost USR. Am ieşit de la acele discuţii şi am fost optimist că putem să refacem coaliţia. La nici 24 de ore, după ce am avut această discuţie şi în interior am spus că nu ne mai atacăm. După a doua nominalizare a domnului Ciucă am fost să discutăm şi am ieşit public şi am spus că sunt optimist, că putem să refacem coaliţia. La nici 24 de ore, preşedintele USR a ieşit, m-a atacat şi pe mine şi nu e mai durat mult până când a fost atacat preşedintele Kaus Iohannis”. 

Florin Cîţu a mai explicat că după căderea Guvernului a fost o situaţie dificilă. „Trebuie să ne gândim că era o situaţie dificilă în România, ne trebuia un Guvern şi am încercat toate  opţiunile. Votul final a fost pentru o guvernare stabilă, în care putem avea voturi stabile, pentru a duce la realizarea programului de guvernare. Aşa s-a ajuns la acest compromis care nu este un CEC în alb, nu este o coaliţie necondiţionată”, a mai precizat Cîţu.

Întrebat de la ce a pornit totul, în ceea ce priveşte criza politică, preşedintele Senatului a răspuns că „totul a pornit de la un ministru care nu a vrut să îşi exercite atribuţiile de serviciu. (...) Şantaja prin preşedintele partidului un premier, lega un act normativ de un alt proiect, o întreagă nebunie. Nu aveau nicio legătură una cu alta. Eu în Guvern negociasem cu UDMR să treacă desfiinţarea SIIJ. Un ministru care nu a reuşit 8 luni de zile să găsească o soluţie, s-a gândit să lege un program de un alt proiect”. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite