Cîţu: „Mă bucur că OMV Petrom continuă investiţiile în România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO: Mediafax
Florin Cîţu FOTO: Mediafax

Premierul Florin Cîţu a transmis joi că este bucuros pentru că OMW Petrom continuă investiţiile în România, nu doar pentru creşterea producţiei, dar şi pentru reducerea emisiilor de carbon.

„Mă bucur că OMV Petrom continuă investiţiile în România, nu doar pentru creşterea producţiei, dar şi pentru reducerea emisiilor de carbon", a declarat Florin Cîţu, joi, într-o postare pe Facebook.

Potrivit premierului, contextul internaţional este unul „complicat" şi e nevoie de eforturi suplimentare pentru a face faţă valurilor de scumpiri. „E clar că greul nu poate fi transferat doar consumatorilor şi de aceea e important să discutăm toate variantele, cu toţi partenerii. Este esenţial să luăm măsuri care să funcţioneze pe termen mediu şi lung”, a mai spus Cîţu.

Joi, reprezentanţii OMW Group au avut o întâlnire şi cu premierul Florin Cîţu şi cu ministrul Virgil Popescu.

Ulterior, şi preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu reprezentanţii OMV Group, în contextul creşterii preţurilor la energie şi gaze. Conducerea OMV Group a prezentat strategia de dezvoltare a companiei în România pentru perioada următoare şi a transmis angajamentul de a rămâne partener pe termen lung al statului român. 

Şeful statului a subliniat rolul determinant pe care îl au gazele naturale şi exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră în tranziţia către energia verde. De asemenea, s-a mai discutat despre provocările şi oportunităţile generate de procesul de tranziţie energetică, proiectul offshore Neptun Deep şi protejarea consumatorilor vulnerabili şi a economiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite