Cîţu, ironii după discuţia cu Cioloş: Nu a fost nicio concluzie azi. Când a fost la Cotroceni, Cioloş a avut în spate o majoritate, adică aceea a USR-AUR-PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Florin Cîţu, preşedinte al PNL, a declarat că la discuţiile cu Dacian Cioloş nu au ajuns la nicio concluzie şi că premierul desemnat ar trebui să caute majoritatea alături de PSD şi AUR, adică formaţiunile care au pus umărul la dărâmarea Cabinetului Cîţu.

„Am acceptat din respect pentru români. Azi nu a fost nicio concluzie. Am spus că mi s-a părut normal că cei care au declanşat criza - USR, PSD, AUR - să găsească şi o soluţie. El doreşte să refacă coaliţia şi mai discutăm”, a precizat Florin Cîţu după întâlnirea cu Dacian Cioloş şi Kelemen Hunor. 

Premierul demis a răspuns ironic pe tema solicitărilor lui Cioloş: „Am vorbit despre intenţia de refacere a coaliţiei. Am spus şi azi, vă spun şi vouă. Când a fost la Cotroceni domnul Cioloş a avut în spate o majoritate, adică aceea a USR-AUR-PSD. E o majoritate testată în Parlament. În spatele deciziei de a fi propus a fost acest lucru (...) Responsabilitatea pentru găsirea majorităţii este a premierului desemnat”.

Florin Cîţu a subliniat că în prezent nu mai există Coaliţia PNL-USR-UDMR. „Lucrurile sunt clare. Această coaliţie nu mai există. A fost un vot politic. Votul politic îţi arată apartenenţa”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite