Cîţu, despre actualizarea legilor securităţii naţionale: Au fost discuţii, aşteptăm forma finală şi vom trece prin Parlament în regim de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu a declarat că Parlamentul este pregătit să treacă în regim de urgenţă un pachet de legi pentru securitatea naţională, fiind întrebat dacă au existat discuţii cu privire la modificări în coaliţie. Potrivit fostului premier, în prezent, parlamentarii aşteaptă forma finală de la Guvern.

„Au fost discuţii, aşteptăm forma finală şi vom trece prin Parlament în regim de urgenţă”, a declarat preşedintele Senatului, Florin Cîţu, afirmând că au fost subiectul a fost dezbătut şi în CSAT.

 „Aşteptăm de la Guvern să vedem forma finală, dar noi suntem pregătiţi, în Parlamentul României, să trecem în procedură de urgenţă”, a mai afirmat fostul premier.  

„Săptămâna viitoare este un termen, am discutat deja”, a mai spus fostul premier. 

Directorul SRI a fost audiat în comisia parlamentară de control pe tema conflictului Rusia-Ucraina. Serviciul transmite că, dat fiind contextul regional, Eduard Hellvig le-a atras atenţia membrilor comisiei asupra necesităţii actualizării pachetului de legi privind securitatea naţională. Şeful SRI a menţionat că, în ultima perioadă, s-au intensificat acţiunile de spionaj, cele asociate fenomenului fake news şi atacurile cibernetice.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite