Cîţu, întrebat dacă documentul semnat aseară în coaliţie aduce ceva nou: „Din punctul meu de vedere, nu!” Ce spune despre Cătălin Drulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Premierul Florin Cîţu a transmis că documentul semnat aseară după şedinţa coaliţiei are rolul „de a face lucrurile să meargă mai uşor” şi speră ca până la finalul zilei să existe un ministru titular la Ministerul Sănătăţii.

„Sunt mai multe puncte despre cum se face agenda guvernamentală a coaliţiei. Rolul este de a face lucrurile să meargă”, a spus Cîţu la Senat, miercuri.

Întrebat dacă i-au fost „ştirbite” prerogativele în ceea ce priveşte remanierea miniştrilor, premierul a răspuns: „Aseară nu s-a discutat Constituţia, nu are sens să vorbim despre aşa ceva, prerogativele rămân aceleaşi, rămân intacte”.

După ce jurnaliştii l-au întrebat dacă documentul semnat aseară în coaliţie aduce ceva nou, Cîţu a răspuns: „Din punctul meu de vedere, nu”.

„La negocieri am discutat despre cum se merge mai departe. Aveam nevoie să rezolvăm această mică problemă, am rezolvat-o, am trecut peste şi suntem în faza următoare în care guvernăm România”, a adăugat el.

Premierul Florin Cîţu speră ca până la finalul zilei să se decidă asupra noului ministru al Sănătăţii.

Cîţu, despre afirmaţia lui Drulă: „Este o problemă de conştiinţă şi onoare”

În ceea ce-l priveşte pe ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care l-a numit pe Cîţu „zombie politic”, premierul a declarat că „este o problemă de conştiinţă şi onoare”.

„Eu am spus cum îi voi revalua pe miniştri. Până la urmă este o problemă de conştiinţă şi de onoare a celor care fac astfel de declaraţii. Nu spun ce discut în privat cu partenerii mei”, a spus el.

Florin Cîţu a menţionat că „nimeni nu vrea să facă remanieri”, acestea fiind situaţii extreme.

„Nu trebuie să discutăm despre asta tot timpul”, a adăugat premierul.

Premierul şi mai mulţi miniştri care sunt şi senatori au fost azi în plenul Senatului pentru a vota ridicarea imunităţii lui Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii în guvernul Grindeanu.

Bodog este acuzat că ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite