Cîţu, despre TVA de 5% pe energie: „Nu cred că este o soluţie, soluţia este un TVA scăzut generalizat”. Despre prelungirea actualelor măsuri: „Costă, nu e gratuit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Mediafax Foto / Andreea Alexandru
Florin Cîţu FOTO Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat că propunerea unui TVA de 5% în energie, ca măsură, după 1 aprilie, susţinută de PSD, nu este o soluţie, fiind nevoie de un TVA scăzut generalizat. Fostul premier a mai afirmat că prelungirea actualelor măsuri din domeniul energiei „costă”, argumentând că trebuie gândit un plan clar de investiţii.

„Nu cred ca este o solutie, solutia este un TVA scăzut generalizat. Daca ne ducem doar într-n anumit sector vom crede că rezolvăm problema, nu vom rezolva”, a spus Florin Cîţu, fiind întrebat ce părere are despre propunerea susţinută de PSD în privinţa scăderii TVA din energie la 5%. 

Potrivit fostului premier, prelungirea măsurilor prezente în Ordonanţa actuală privind preţurile la energie nu este o soluţie. „Trebuie să înţelegem că prelungirea acestor măsuri costă, nu e gratuită, poţi să faci, nu se opune nimeni, vrem, dar de fiecare dată când prelungim mai costă câteva miliarde bugetul. Trebuie să înţelegem atunci că multe alte lucruri, va trebui să renunţăm la ele”, a spus fostul premier.

„Pentru termen mediu şi lung, dacă nu ne gândim la un plan clar de investiţii, nu va funcţiona. Sunt doar lucruri punctuale. Să iei soluţii sub presiune, de multe ori sunt greşite şi după aceea vom fi forţaţi să le corectăm„, a mai completat liberalul. 

În ceea ce priveşte soluţia reglementării preţului la energie, liderul liberalilor a afirmat că aceasta nu a fost prezentată în Coaliţie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite