Cîţu, despre PNRR: „Comisia Europeană nu a refuzat, ci a remodelat proiectul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Premierul Florin Cîţu a transmis că reprezentanţii Comisiei Europene nu au refuzat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României, ci l-au „remodelat” pentru a se încadra în tiparele cerute.

„Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europeane a fost acolo. Este o negociere. Comisia Europeană a venit cu comentarii. Nu a refuzat ceva, ci a remodelat ce avem noi în PNRR. Pentru a intra în tiparele pe care le ia calcul Comisia Europeană", a spus premierul, după ce în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora PNRR-ul României ar fi fost respins de către Comisia Europeană.

Acest lucru este un „fake news”, susţine Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, care a transmis, joi, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu a fost trimis oficial la Bruxelles, o decizie în acest sens urmând să fie luată săptămâna viitoare. Afirmaţiile vin în contextul în care vicepremierul Dan Barna a declarat că forma planului cu care ministrul a mers la Bruxelles a primit observaţii din partea Comisiei Europene.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a convocat pentru luni o întâlnire cu responsabilii din Guvern şi din alte zone care lucrează la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Şeful statului a adăugat că va fi evaluată prima opinie a Comisiei Europene cu privire la PNRR şi vor fi discuţii despre îmbunătăţirea Planului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite