Cîţu, despre inginerul de la Apele Române lăsat fără funcţie: I s-a oferit post, a refuzat şi acum a ajuns la finalul perioadei în care putea să opteze pentru altul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu la o conferinţă de presă la Palatul Victoria. FOTO: Inquam Photos/ George Călin
Premierul Florin Cîţu la o conferinţă de presă la Palatul Victoria. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Premierul Florin Cîţu a declarat referitor la cazul inginerului Gabriel Musteaţă, care a făcut publică situaţia fostei chelneriţe angajată la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, că nu a luat nimeni decizia de a-l concedia. „A fost o reorganizare anul trecut, în 3 noiembrie, prin care a fost desfiinţat postul”, spune premierul. Florin Cîţu a mai spus că i-a fost oferit un post lui Gabriel Musteaţă, însă l-a refuzat.

„Ştiţi foarte bine că am reacţionat şi imediat am trimis Corpul de Control acolo. Referitor la celelalte informaţii, a fost şi un comunicat al Ministerului Mediului. Înţeleg că a fost o reorganizare anul trecut, în 3 noiembrie, prin care a fost desfiinţat postul respectiv. Nu ştiu cum a fost făcută, dar vă spun datele la rece. A fost o reorganizare, postul respectiv a fost desfiinţat anul trecut, în noiembrie. I s-a oferit alt post. Nu l-a acceptat”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat miercuri despre subiect, la finalul şedinţei de Guvern. 

El a adăugat că a vorbit cu ministrul Mediului Tanczos Barna pentru a vedea dacă poate fi găsită o soluţie în discuţiile cu inginerul Gabriel Musteaţă.

„Am vorbit cu ministrul Tanczos Barna să vedem dacă putem să găsim o soluţie în discuţiile cu domnul respectiv. Dar nu a fost acum dat afară, nu a fost o decizie luată acum. Aceasta este o informaţie pe care aş vrea să o corectez în spaţiul public. Nu a luat nimeni decizia pentru a îl concedia pe domnul respectiv, în acest moment. Decizia a fost luată anul trecut, prin reorganizare. I s-a oferit post, a refuzat şi acum a ajuns la finalul perioadei în care putea să opteze pentru alt post. Atât. Dar domnul Tanczos Barna este în legatură şi vom avea mai multe informaţii în perioada următoare”, a mai explicat premierul. 

Şeful Executivului a mai spus că în acest mandat vrea să oprească nepotismul în administraţia publică şi conflictele de interese, însă aceste lucruri nu pot fi făcute peste noapte. 

„Pentru restul am trimis Corpul de Control şi nu mă opresc aici. Am spus foarte clar - în acest mandat oprim acest nepotism, oprim aceste conflicte de interese, dar nu le putem face peste noapte. Cum este semnalat un caz, aţi văzut că reacţionez imediat şi vor urma măsuri”, a conchis Cîţu. 

Fosta chelneriţă care fusese angajată la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad a demisionat, în urma materialului Recorder. Postul inginerului Gabriel Musteaţă, care s-a opus angajărilor politice şi a vorbit cu jurnaşiştii a fost desfiinţat, acesta fiind lăsat să plece după o experienţă de 25 de ani. Singurul care a rămas în funcţie este directorul Petru Avram, vicepreşedntele PNL Iaşi.

Reprezentanţii Administraţiei Naţionale Apele Române susţin că inginerul a refuzat în repetate rânduri să accepte postul care i s-a oferit.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite