Cîţu, despre demiterea şefului Gărzii de Mediu: I-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieşit de la Guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Premierul Florin Cîţu a explicat într-o conferinţă de presă că fostul şef al Gărzii de Mediu a fost demis pentru că nu mai are sprijin politic odată cu ieşirea USR PLUS de la Guvernare. Şeful Executivului mai spune că „nu a fost numit nimeni” în locul lui, ci „atribuţiile au fost delegate adjunctului”. „Dacă aş fi avut semnale din partea domnului Berceanu că există o problemă acolo, nu aş fi transferat atribuţiile”, a mai completat premierul.

Întrebat de ce l-a demis pe Octavian Berceanu din fruntea Gărzii de mediu premierul a răspuns că fostul şef al Gărzii de Mediu „a fost numit politic şi nu l-am demis eu, de fapt i-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieşit de la Guvernare. Aşa cum a fost retras de exemplu dacă ţineţi minte prefectul Bucureştiului, domnul Berbeceanu, era de la PNL, dar când a venit noua coaliţie imediat a fost înlocuit cu o persoană de la USR pentru că acesta a fost algoritmul politic. În acest moment toţi cei care au fost numiţi politic prin coaliţie, în momentul în care li s-a retras sprijinul politic trebuie să fie înlocuiţi”. 

El a explicat că nu a fost numit nimeni în locul lui Octavian Berceanu, ci doar atribuţiile sale au fost delegate adjunctului, despre care spune că au lucrat împreună şi că nu a avut semnale din partea fostului şef că adjunctul său nu ar fi capabil să preia atribuţiile. 

„Am văzut discuţiile din spaţiul public şi aici trebuie să facem iar o precizare. Nu a fost numit nimeni în locul domnului Berceanu, doar atribuţiile au fost delegate adjunctului domnului Berceanu care era acolo din martie, împreună cu domnul Berceanu, lucrau împreună şi niciodată nu am primit un semnal că adjunctul nu ar fi capabil, tocmai acesta este rolul adjunctului, când pleca în concediu adjunctul îi prelua atribuţiile”, a explicat premierul. 

Şeful Executivului a mai completat că tot ce este ]n programul de guvernare merge mai departe. 

„Eu vă spun că au lucrat împrună, dacă aş fi avut semnale din partea domnului Berceanu că există o problemă acolo, vă spun că nu aş fi transferat atribuţiile, era cel mai simplu. La fiecare astfel de situaţie unde am demis pe cineva pentru că i s-a retras sprijinul politic am numit persoana care era adjunct. Era cel mai simplu, cel mai rapid, bineînţeles că vom face o numire la un moment dat. Am vorbit cu ministrul mediului Tanczos Barna să mă asigur că situaţia merge mai departe. (...) Tot ceea ce avem în programul de guvernare merge mai departe, noi nu ne abatem de la programul de guvernare, de la planul pe care îl aveau aceste instituţii pentru că sunt lucruri care trebuie făcute. (...) To ce am promis că facem, facem şi mergem mai departe, nimic nu se schimbă, doar că unor oameni li s-a retras sprijinul politic din păcate”, a mai completat premieruol”, a mai completat premierul. 

Octavian Berceanu este eliberat din funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu. Atribuţiile sale vor fi preluate de comisarul general adjunct Alexandru Lucian Vasile, până la numirea unui nou şef al Gărzii de Mediu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite