Cîţu, despre controversele privind CV-ul său: „Un scandal care sigur ar fi apărut peste două săptămâni. Sunt mândru că se discută despre Universitatea din Iowa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu. FOTO: Facebook
Premierul Florin Cîţu. FOTO: Facebook

Premierul Florin Cîţu a vorbit despre controversele privind finalizarea studiilor sale de masterat în Statele Unite, însă fără a menţiona data concretă la care şi-a obţinut diploma. Cîţu a afirmat că cei de la Universitatea din Iowa au transmis că nu este nicio problemă cu diploma sa de studii.

Prim-ministrul a precizat că, dacă nu ar fi ieşit acest scandal acum, sigur ar fi apărut peste două săptămâni. Cîţu a declarat că este foarte mândru că în România se discută despre Universitatea de stat din Iowa, o universitate care este în top 50 la nivel global şi a amintit diferite personalităţi cu care s-a intersectat acolo.

„Informaţia este în CV, etapizat chiar, mai mult decât ar fi trebuit să pun. Eu sunt foarte bucuros că o investigaţie top-notch a reuşit să scoată încă un scandal care sigur ar fi apărut peste două săptămâni, cu diploma. Deci acum e clar, avem diplomă, cei de la universitate au scris clar că este o diplomă acolo. 

În acelaşi timp eu sunt foarte mândru că în România se discută despre Iowa State University, o universitate care este în top 50 la nivel global. Poate ar fi o oportunitate să facem un alumni club, dacă mai sunt în România oameni care au terminat acolo, să mai vorbim, să vedem cum a fost. Restul informaţiilor erau pe pagina universităţii, unde scrie foarte clar: cine a completat cursurile de masterat se poate înscrie la cele doctorale, fără să facă o disertaţie”, a transmis Florin Cîţu joi, după ceremonia de predare-primire a funcţiei de ministru al Finanţelor şi preluarea mandatului de către Dan Vîlceanu.

În CV-ul oficial, Florin Cîţu a scris că a urmat cursuri de master în perioada 1997-1999, iar din 1999 până în 2002 a urmat un program doctoral complet, fără disertaţie. Universitatea de Stat din Iowa a precizat pentru ziarul Libertatea că „Florin Cîţu a obţinut un Master of Science în Economie pe 11 mai 2002” şi că datele universităţii „nu indică faptul că a primit un titlu de doctor”. În replică, Guvernul a făcut precizări referitoare la sistemul universitar din SUA, subliniind că premierul a fost de bună-credinţă atunci când şi-a redactat CV-ul.

Vezi şi: Cum explică Executivul eroarea din CV-ul lui Florin Cîţu cu privire la data de finalizare a studiilor în SUA

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite