Cîţu, despre coaliţie şi o posibilă remaniere: „Toată lumea îşi face treaba foarte bine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu cu Barna Kelemen si Stelian Ion / Sedinta Guvern 5 mai 2021 FOTO Guvernul Romaniei
Florin Citu cu Barna Kelemen si Stelian Ion / Sedinta Guvern 5 mai 2021 FOTO Guvernul Romaniei

Premierul Florin Cîţu s-a arătat mulţumit de activitatea miniştrilor din Cabinetul său şi a declarat că îi evaluează în fiecare zi, iar deciziile sunt prezentate public, după ce sunt discutate în coaliţia de guvernare. Cîţu exclude categoric că ar exista probleme în coaliţia de guvernare

„Eu evaluez miniştrii de fiecare dată, dar prezint public deciziile, aşa cum am făcut şi până acum. Voi prezenta în  coaliţie şi după aceea şi românilor. Dar îi evaluez tot timpul. Aşa cum  dumneavoastră, românii, mă evaluaţi pe mine în fiecare zi. Nu există un termen, o perioadă de graţie sau ceva. Mă evaluaţi în fiecare zi, ceea ce fac. Aşa şi eu îmi evaluez Cabinetul pentru că  performanţa mea, performanţa Cabinetului depinde de fiecare dintre noi. Şi dacă unul dintre noi nu îşi face treaba, suferim toţi”, a declarat Florin Cîţu, la Digi24.

Premierul a precizat că este mulţumit activitatea membrilor Cabinetului său, dar că urmează, peste două săptămâni, un test.

„În acest moment, toată lumea îşi face treaba foarte bine. Urmează test, în următoarele două săptămâni, pentru PNRR, trebuie să lucreze din greu la PNRR. În fiecare zi e un test, să ştiţi”, a mai declarat Cîţu.

Întrebat dacă scârţâie coaliţia de guvernare, Cîţu a spus: „În niciun caz. Este o coaliţie în care sunt diferite obiective, dar aceleaşi principii până la urmă. Nu mă deranjează că sunt discuţii. Ştiţi bine cât am stat noi să facem bugetul, în coaliţie, dar a ieşit un buget foarte bun până la final. Avem un buget foarte bun în care toate ministerele şi-au primit exact ce îşi doreau pentru a avea investiţii”.

Cîţu afirmă că „discuţii vor exista tot timpul, chiar şi în acelaşi partid”.

„Vă spun că anul trecut, când eram la guvernare cu Partidul Naţional Liberal, bugetul, rectificările bugetare erau lucrurile cele mai complicate şi eram ministrul Finanţelor şi e complicat să îi faci fericiţi pe toţi, dar până la urmă veneam cu o soluţie şi mergeam mai departe. La Bucureşti s-a găsit o soluţie (referotare la buget – n.r), se va găsi şi la Iaşi, se vor găsi peste tot, coaliţia nu scârţâie”, a mai afirmat premierul.

Acesta consideră că „lupta nu este să faci bugetul, este implementarea bugetului”.

„Acolo apar problemele şi de aceea, în legea bugetului de anul acesta , pentru a-i motiva pe miniştri este un articol care spune foarte  clar: cine nu îşi face execuţia bugetară, bugetul va fi ajustat. Trebuie să înşelegem, când facem un buget cu deficit, trebuie să luăm resurse de undeva, resursele le luăm din împrumuturi. Eu nu îmi permit să iau împrumuturi de pe piaţă ca la finalul anului să nu se execute bugetul, să îi dau înapoi. Presiunea este foarte mare pe miniştri să îşi execute bugetul”, a mai declarat Cîţu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite