Cîţu, despre autosuspendarea lui Chirica şi Alexe de la conducerea PNL Iaşi: „Sunt decizii corecte, deşi uşor tardive”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DOTO: Arhivă
DOTO: Arhivă

La finalul şedinţei de Guvern de miercuri, premierul Florin Cîţu a declarat că nu a discutat cu preşedintele CJ Iaşi Costel Alexe sau cu primarul Mihai Chirica, acuzaţi de corupţie şi care au anunţat că se autosuspendă de la conducerea PNL Iaşi. „Sunt decizii corecte pe care le-au luat, deşi uşor tardive”, a adăugat prim-ministrul.

„Încă nu am avut discuţii. Sunt decizii corecte pe care le-au luat, deşi uşor tardive”, a afirmat Florin Cîţu.

Miercuri, 28 aprilie, primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat că se autosuspendă din funcţia de preşedinte interimar al Filialei Iaşi a PNL.

Liberalul a fost audiat luni, 26 aprilie, timp de mai multe ore la DIICOT într-un dosar vizând concesiunea unui teren. Edilul a admis marţi, 27 aprilie, că are calitatea de inculpat.

„(...) nu vreau ca acuzaţiile care îmi sunt aduse să prejudicieze imaginea unui partid care m-a primit în rândurile sale şi cu care am făcut echipă pentru continuarea schimbării în bine a Iaşului. Nu am renunţat la acest principiu şi la această decizie.

Din aceste motive am decis ca începând de astăzi, 28 aprilie 2021, să mă suspend din funcţia de preşedinte interimar al Filialei Iaşi a PNL. Rămân un om de echipă, voi colabora în continuare cu colegii mei din PNL, dar până când lucrurile nu vor reintra pe un făgaş normal nu voi participa la nicio competiţie internă în partid”, a anunţat primarul Chirica prin intermediul unui comunicat de presă. 

La rândul său, Costel Alexe a anunţat miercuri dimineaţă, 28 aprilie, că se autosuspendă din funcţia de preşedinte al PNL Iaşi. Liberalul a fost chemat marţi, 27 aprilie, la DNA, moment în care i s-a comunicat că are calitatea de inculpat în dosarul de corupţie în care procurorii îl acuză că a luat mită 22 de tone de tablă. Procurorii au dispus impunerea controlului judiciar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite