Cîţu, despre accidentul de muncă din Capitală: Mă voi asigura că cei care sunt vinovaţi vor plăti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitori prinşi sub un mal de pamânt în zona Bibliotecii Naţionale FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Muncitori prinşi sub un mal de pamânt în zona Bibliotecii Naţionale FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a declarat că se va asigura că vinovaţii vor plăti în cazul accidentului de muncă de pe un şantier de lucru din Capitală, în urma căruia două persoane au decedat. El a transmis condoleanţe familiilor îndoliate.

„În primul rând, vreau să transmit condoleanţe familiilor. Este o anchetă în curs acum. Haideţi să aşteptăm rezultatele anchetei, iar cei vinovaţi trebuie să plătească. Mă voi asigura că vom avea rezultate ale anchetei cât mai curând şi bineînţeles că cei care sunt vinovaţi vor plăti”, a afirmat premierul, fiind întrebat cum vede comunicarea ministerelor în cazul accidentului produs.

Doi muncitori au murit, iar alţi patru au fost răniţi, după ce au fost prinşi, luni, sub un mal de pământ care s-a prăbuşit în timpul unor lucrări în zona Bibliotecii Naţionale din Capitală.

Primarul Robert Negoiţă a transmis luni un mesaj în care a precizat că „instituţiile statului au declanşat deja o serie de anchete pentru a stabili circumstanţele în care a fost produs acest accident pe unul dintre şantierele noastre şi aşteptăm să vedem concluziile acestor verificări ample”. 

Ministerul Culturii a transmis că va cere Primăriei Sectorului 3 toate informaţiile cu privire la documentaţia necesară lucrărilor efectuate pe şantierul de lângă Biblioteca Naţională, în urma cărora au decedat doi muncitori. USR PLUS consideră ca primarul sectorului, Robert Negoiţă, trebuie să răspundă în faţa reprezentanţilor justiţiei. Partidul a mai transmis că din informaţiile sale lucrarea nu avea autorizaţie.

Ulterior, Garda de Mediu a amendat Primăria Sectorului 3 şi compania Algorithm Construcţii S3 cu 50.000 de lei, respectiv 45.000 de lei, pentru nereguli privind şantierul. De asemenea, firma de construcţii riscă mai multe sancţiuni privind alte nereguli pe acelaşi şantier. Anchetatorii continuă joi audierea. Ei au aflat că şantierul nu avea nicio autorizaţie şi că un muncitor chiar îşi adusese de acasă flexul pentru a tăia o ţeavă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite