Cîţu, despre modificarea PNRR: „Comisia îţi permite peste doi ani, dacă există întârzieri, să poţi să faci modificări”. Ce spune despre noul ministru al Finanţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Câciu, Florin Cîţu FOTO Mediafax, Inquam Photos
Adrian Câciu, Florin Cîţu FOTO Mediafax, Inquam Photos

Preşedintele Senatului Florin Cîţu a explicat la Digi24 că în programul de guvernare nu există nicio renegociere a PNRR, însă acesta poate fi ajustat după doi ani în cazul unor întârzieri pentru a eficientiza implementarea PNRR. Liberalul a mai declarat că pune afirmaţiile noului ministru al Finanţelor pe seama euforiei PSD de a intra la guvernare, precizând că îşi aminteşte de Liviu Dragnea.

„În programul de guvernare nu există nicio renegociere. Peste doi ani de zile Comisia îţi permite să evaluezi parcursul PNRR şi dacă există întârzieri pe anumite proiecte să poţi atunci să faci modificări, dar asta doar pentru a eficientiza implementarea PNRR, nu pentru a veni cu o nouă viziune. Nici nu ai nevoie. PNRR vine cu bani pentru transporturi, sănătate, construim spitale, nu văd care este problema aici”, a declarat Florin Cîţu la Digi24. 

Preşedintele PNL a mai declarat referitor la afirmaţiile făcute de noul ministru al Finanţelor, Adrian Câciu, care a afirmat că banii împrumutaţi de guvernele liberale s-au dus pe risipă şi că nu mai sunt fonduri pentru plata salariilor la primării şi asigurări sociale. Cîţu pune aceste afirmaţii pe seama euforiei PSD de a intra la guvernare şi a precizat că îşi aminteşte de declaraţiile lui Liviu Dragnea care vorbea de o gaură în buget.

„Îmi aduce aminte de Liviu Dragnea când a vorbit de o gaură imaginară prin nu ştiu ce buget, prin 2015. Partea cu auditul, pot să facă, nu asta e problema. Ce deranjează sunt insinuările venite de la preşedintele PSD, când vorbeşte despre aceste lucruri”, a declarat Florin Cîţu la Digi24, fiind întrebat cum comentează afirmaţiile noului ministru al Finanţelor, social-democratul Adrian Câciu. 

Florin Cîţu a mai precizat că nu crede că vor mai continua acest tip de declaraţii. „Suntem într-o coaliţie de guvernare. Eu pun aceste declaraţii, şi mă interesează cele ale preşedintelui partidului, pe seama euforiei de a intra la guvernare. Nu cred că se aşteptau să intre la guvernare în această perioadă până în 2024 şi cred că această euforie, avem aceste declaraţii în această perioadă. Eu cred că sunt acum, la început şi nu vor mai continua”, a declarat Florin Cîţu. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite