Cîţu îi cere lui Orban să clarifice declaraţia referitoare la Iohannis: Dacă nu o explică el, o facem noi/ Orban: De când trebuie să-i dau explicaţii?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos/George Călin
Foto: Inquam Photos/George Călin

Florin Cîţu, noul preşedinte al PNL, a declarat că îi va cere explicaţii lui Ludovic Orban pe tema afirmaţiilor făcute de acesta, referitoare la încheierea parteneriatului cu Klaus Iohannis. "De când trebuie să îi dau explicaţii?", a replicat Orban.

-       Aseară am văzut o declaraţie a domnului Orban, la plecare. Eu sper că era o declaraţie la suparare, pentru că pe mine m-au votat cu majoritate covârşitoare şi pentru parteneriatul cu Klaus Iohannis, aşa că în primul BEX voi cere domnului Orban să-şi clarifice această poziţie, ce vrea să spună, pentru că planurile noastre de viitor sunt legate de parteneriatul cu preşedintele Klaus Iohannis. Dacă nu o clarifică, o clarificăm noi pentru el. Să-i dam şansa domnului Orban să o clarifice. Doar să zică ce a vrut sa spună cu acea declaraţie că nu există un parteneriat pentru că între PNL şi preşedinte există un parteneriat”, a declarat Florin Cîţu, înainte de alegerile pentru echipa de conducere a formaţiunii.

„De când trebuie să îi dau explicaţii lui Florin Cîţu”, a replicat Ludovic Orban.

Este vorbe despre afirmaţiile făcute de Ludovic Orban sâmbătă seara, după anunţul oficial conform căruia a pierdul alegerile pentru şefia PNL.

„Din momentul de faţă, între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a spus Orban.

O nouă rundă de alegeri la PNL

În şedinţa Consiliului Naţional de duminică, 26 septembrie, se va stabili echipa de conducere a partidului. Întrebat dacă susţinătorii lui Ludovic Orban au loc în forul de conducere, Florin Cîţu a spus: "În fotbal se joacă pe goluri, în politică pe voturi. Să vedem ce se întâmplă. Dacă au voturile necesare, bineînţeles".

Referitor la demisia lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Cîţu a precizat: "În primul rând, demisia se duce la Parlament, nu la mine vine demisia. După ce se întâmplă asta, vom discuta. Până se întâmplă, sunt doar declaraţii".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite