Cîţu: Acolo unde se face carantinarea pe timp de noapte, voi permite ca cei care au certificat de vaccinare să poată să iasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Facebook
Florin Cîţu FOTO Facebook

Premierul Florin Cîţu a declarat în cadrul unei dezbateri că a cerut CNSU ca cei care au certificatul de vaccinare să poată să iasă din casă în localităţile unde se face carantinarea pe timp de noapte. Potrivit premierului, magazinele nu se vor închide la ora 18.00 acolo unde rata de incidenţă a ajuns la 4. „Vom elimina această cerinţă, vom merge până la 6 la mie”, a mai spus şeful Executivului.

„Propunerea mea şi sper că aşa a rămas în zonele care sunt carantinate noaptea, cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă. Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat şi ai certificat de vaccinare să ţi se restricţioneze în vreun fel activitatea. Am cerut CNSU să includă această modificare. (...) Acolo unde se ajunge la 6 la mie şi se face carantinarea pe timp de noapte voi permite ca cei care au certificat de vaccinare să poată să se plimbe, să iasă liberi dacă doresc”, a declarat premierul. 

Şeful Executivului a mai adăugat că „nu se vor închide magazinele la ora 18.00 peste 4 la mie, vom elimina această cerinţă, vom merge până la 6 la mie”. 

Primarul USR PLUS al Timişoarei, Dominic Fritz, a semnalat faptul că restricţiile aplicate tuturor timişorenilor, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu, sunt nedrepte, vor afecta economia locală care suferă grav din cauza pandemiei şi a scumpirilor, şi învrăjbesc oamenii, după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis, potrivit regulilor naţionale, ca Timişoara trebuie să intre într-o carantină de noapte, în week-enduri. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite