Cîţu: Aşa-zişi specialişti avansează diverse scenarii apocaliptice cu privire la datoria publică a României. Adevărul este prezentat de ministrul Finanţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Câciu, Florin Cîţu FOTO Mediafax Foto, Inquam Photos
Adrian Câciu, Florin Cîţu FOTO Mediafax Foto, Inquam Photos

Fostul premier, Florin Cîţu, a scris pe Facebook că „adevărul iese întotdeauna la iveală”, după ce noul ministru al Finanţelor, social-democratul Adrian Câciu a transmis că România are noua cea mai mică datorie publică din UE.

„Adevărul iese întotdeauna la suprafaţă. Tot felul de aşa-zişi specialişti avansează diverse scenarii apocaliptice cu privire la datoria publică a României. Oameni fără pregătire care vorbesc despre cum funcţionează Finanţele unei ţări. Toţi sunt profesionişti peste noapte. Critici şi acuzaţii de un an de zile şi nimic nu s-a adeverit”, a scris fostul lider al Executivului. 

Potrivit fostului premier, „adevărul este prezentat, astăzi, de ministrul Finanţelor de la partidul foştilor adeversari politici. “România are a noua cea mai mică datorie publică dintre cele 27 de ţări membre UE…la sfârşitul lunii septembrie 2021, indicatorul datorie guvernamentală reprezintă 48,5% din PIB, sub plafonul de 60% stabilit prin Tratatul de la Maastricht.Conform metodologiei Uniunii Europene… cu un nivel de îndatorare de 47,5% din PIB”- Ministerul Finantelor. PS: Cititul nu a omorât pe nimeni”, conchide Florin Cîţu.  

România are a noua cea mai mică datorie publică dintre cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene, au transmis, marţi, reprezentanţii Ministerului Finanţelor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite